Valilik konutu bahçesinde öğrenciler için mangal yaktıran Vali Toprak ve eşi Funda Toprak öğrencilerle aynı sofrada buluştu. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, 2 gün önce ziyaret ettiği kent merkezindeki iki rehabilitasyon merkezindeki öğrencilerin "Konutunuzu merak ediyoruz. Orada sevimli köpek ve tavşanları görmek istiyoruz" sözleri üzerine evinin kapılarını öğrencilere açarak onların bu isteklerini yerine getirip konutunda misafir etti. Kentte bulunan 2 rehabilitasyon merkezinden gelen 40 öğrenciye, mangalda kebap yaptırıp onlarla birlikte yiyen Vali Toprak, rehabilitasyon merkezindeki öğrencilerle zaman geçirdi. İlk kez bir valilinin evine konuk olan öğrenciler, bahçede bulunan köpek ve tavşanları severek, şarkılar eşliğinde zaman geçirdi. BAHÇEDE OYUN OYNADILAR

Öğrencileri konutunda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Cüneyit Orhan Toprak şöyle konuştu: 

"İlimizde faaliyet yürüten özel eğitim kurumlarına bir ziyaret gerçekleştirdik. Orada bu güzel çocuklarımızı, gençlerimizi görme imkanımız oldu. Sohbet sırasında bazı öğrencilerimiz vali konağını merak ettiklerini ifade ettiler. Bahçede köpek ve tavşan olduğunu söylediler. Bu pırıl pırıl gençlerimizi evimize davet ettim. Bugün hep beraber güzel bir gün geçirdik. Hayvanlarla oynadılar, güvercinleri seyrettiler, köpekleri sevdiler. Belediye Başkan Vekilimiz, Emniyet Müdürümüz, Cumhuriyet Başsavcımız, Jandarma Komutanımızın katılıyla öğrecilerimize güzel bir piknik hazıladık.Top oynadılar, hikayeler anlattılar. Çimenlerin üzerinde yuvarlandılar. Hep beraber güzel saatler geçirdik. Onlar da mutlu oldu, bizler de. Bugün evimizin bahçesi olması gereken şenliğe, neşeye kavuştu. Bu çocuklarımız bahçemizde koşunca, bahçemizin ve evimizin güzelliği daha da arttı. Onların sesi, neşesi, koşturmaları bize sadece mutluluk veriyor. Onun için biz de çok mutluyuz." İlk kez bir vali konağında misafir edildikleri için çok mutlu olduklarını anlatan öğrenciler ise, vali Toprak'a teşeşkkür ederken çok güzel bir gün geçirdiklerini, eğlendiklerini söyledi.

Valilik konutundaki yemeğe Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dibleroğlu katıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi