HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi, 2019 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile üniversiteye yerleşen öğrencilere yapacakları kayıt çalışmaları ile ilgili bilgilendirici duyuru yayınladı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi; “2019-ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini ön koşullu programlar hariç diğer tüm programlar için; PTT şubelerinden alınacak olan e-devlet şifresi ile 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını online yaparak elektronik kayıt belgelerini alabilecekledir. İşlemler www.turkiye.gov.tr adresindeki E-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E Kayıt' seçeneği tıklayarak gerçekleştirebileceklerdir. E-Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt tarihlerinde ayrıca Üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir.”

Duyuruda e- kayıt yaptıramayan öğrencilere ise kayıt işlemleri ilgili şu bilgiye yer verildi; “Online kayıt yapamayan (Liseden mezun olduğu halde E-Kayıt sisteminde mezun görünmeyenler ile askerlikle ilgili sorunu olanlar için) öğrenciler; lise diploması yada yeni tarihli mezuniyet belgesi ile 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yerleştikleri programa ait kayıt merkezine gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır. Gerekli belgeler; Lise diploması veya geçici mezuniyet belgesi (Aslı),  ÖSYM sonuç belgesi,  4 adet fotoğraf,  nüfus cüzdan fotokopisi.”

Hakkari Üniversitesi öğrencilere kayıtlarla ilgili şu notları paylaştı;

1) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılamaz, ancak mazereti olanlar kayıtlarını noter vekaletnamesi vermeleri koşuluyla bir başkası tarafından yaptırabilirler.

2) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilemez.

3) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

4) Eksik belgeler ile kayıt yapılamaz.

5) Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında Üniversitemiz gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

6) Üniversitemizde isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı bulunmakta olup ingilizce hazırlık sınıfı eğitimi almak istiyorsanız, ilgili öğrenci işlerine müracaat edebilirler.

7) Öğrenciler daha önceki yükseköğretim kurumlarından başarmış oldukları dersler için muafiyet talebinde bulunabilirler. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış oldukları dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini gösteren belgeyi İlgili öğrenci işlerine şahsen teslim edeceklerdir.

8) 25 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan yabancı dil muafiyet sınavına katılmak isteyen öğrenciler en geç 23 Eylül 2019 tarihine kadar bir dilekçe ile İlgili öğrenci işlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

9) Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

10) Öğrenciler askerlikle ilgili sorunlarını askerlik şubelerine, kredi ve yurt konusundaki sorunlarını gidermek için ise; Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

11) ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen ve askerlik sorunu olan (Yaş haddi, kaçak durumu vb.) erkek öğrencilerin kayıtları yapılacak olup, ancak askerlikle ilgili sorununu ortadan kalktığını belgeleyene kadar öğrenimine devam edemeyecek ve bu süre zarfında izinli sayılacaktır.

12) 2019–2020 eğitim–öğretim yılı dersleri 23 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır.

Editör: Haber Merkezi