HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesinde yeni açılan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Resim-İş Öğretmenliği bölümleri için yetenek sınavları yapıldı. İlk defa özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Hakkari Üniversitesine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına alınacak öğrenciler Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Spor Salonu’nda sınava alındı. 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına 25'i erkek, 15'i kadın olmak üzere toplam 40 öğrencinin alımı için 339 öğrenci birbirleri ile yarıştı. 

Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen Resim-İş Öğretmenliği Programı özel yetenek sınavına ise 122 kişi başvurdu. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında açılacak olan programa da alınacak 40 öğrenci için öğrenciler yeteneklerini sergiledi. 

Sınavların tamamlanmasıyla Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Resim İş Bölümü Öğretmenliği Programları Özel Yetenek Sınavlarında başarı sağlayarak kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrencilerin listesi Hakkari Üniversitesi web sitesinde yayınlanacağı belirtildi.

Aday öğrenciler, sonuç listelerine Hakkari Üniversitesi web adresi www.hakkari.edu.tr üzerinden ulaşabilecekleri kaydedildi.

universite-(2).jpg

universite-(3).jpg

universite-(6).jpg

universite-(1).jpg

universite-(8).jpg

universite-(9).jpg

Editör: Haber Merkezi