Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2022 sonuçlarının açıklanmasının ardından Hakkari Üniversitesi 'Tanıtım ve Tercih Günleri’ etkinlikleri kapsamında 26-28 Temmuz 2022 tarihleri arasında Hakkari Merkez, Yüksekova, Çukurca, ve Şemdinli İlçelerinde kurulan stantlarda üniversite tercihi yapacak öğrencilere danışmanlık ve rehberlik hizmeti verdi.

Kurulan stantlarda görev alan öğretim elemanları tarafından, geleceklerini inşa edecekleri mesleklerin ilk adımı olan üniversite eğitimi için tercih yapacak öğrenci adaylarına; Hakkari Üniversitesinde tercih edebilecekleri bölüm ve iş imkânları ile üniversitedeki sosyal yaşam konuları hakkında bilgi verildi.

Ayrıca gençlerin gerek Hakkari Üniversitesi gerekse de diğer üniversitelere bilinçli tercih yapmalarına yönelik öğretim elamanların yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara göre hangi lisans ve ön lisan programlarını tercih edebileceklerine dair bilgilendirmeler yapıldı.

Hakkari Belediyesi önünde kurulan Üniversite standını ziyaret eden Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, stant Koordinatörü Öğr. Gör. Hasan Alkan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üniversite standında danışmanlık ve rehberlik hizmeti alan öğrencilerle de görüşen Rektör Pakiş, gençlerin bütün kariyerlerini etkileyecek bu önemli karar öncesinde Hakkari Üniversitesi olarak onların hayallerine kavuşmalarında yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Öğrencilerimize istedikleri kariyer ve  hayallerine kavuşmalarını temenni etti.

Büyük ilgi gören Üniversite stantlarında danışmanlık ve rehberlik hizmeti alan öğrenciler, böyle bir hizmetin kendilerine verilmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi