HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi programına; İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Saim Gündoğan, akademik-idari personelleri ve öğrenciler katıldı.
 
Arş. Gör. Yaşar Kaplan tarafından “Zap Havzasında Yetişmiş Bilginler ve Edipler” konulu konuşmasında Hakkari Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği I. Uluslararası Zap Havzası Uleması Sempozyumuna değinerek Zap havzasında yaşayan alimler, medreseler ve tarihleri hakkında bilgi aktararak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
 
Ardından Arş. Gör. Bilal Kartal’da “Sosyal Medya ve Gençlik” konusunu ele alarak sosyal medyanın iyi ve kötü yanları hakkında bilgi verdi. Sosyal medyanın gerektiğinden fazla kullanılmasının insan sağlığını da etkiliyebileceğini söyledi. Bunun yanında internet bankacılığına da değinerek güvenli internet kullanımı tavsiyesinde bulundu.
 
Son olarak Öğr. Gör. Murat Adıyaman'ın Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çektiği kısa filmi gösterildi. Kısa film gösteriminin ardından öğrencilerden film hakkındaki görüşlerinin kendisine aktarılması istendi. Ardından Öğr. Gör. Murat Adıyaman; kısa film nedir, kısa film çekilirken neler yapılır, yönetmenin görevleri nelerdir ve  film çekmenin zorlukları hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi