HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/İRFAN TEMEŞ

Hakkari Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ programı kapsamında yapılan “Hate. I’m against!”gençlik değişimi projesi Romanya, Polonya ortaklığında Poronin ve Polonya’da gerçekleştirildi.
Proje Üniversite Öğretim Görevlileri Pelin Yoğun, Gülçin Kaya ve Üniversite Hazırlık Programı öğrencileri Hava Yiğit, Eylem Beyter, Ali Taşçı, Vezir Er; Posta Hizmetleri Bölümü öğrencisi Bazit Dayan; İngiliz Dili EğitimiAnabilim Dalı öğrencileri Özgül Yaşmin, Hidayet Uyanık; Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi Fikret Özbeğ ve Elektrik Programı öğrencisi Enes Tertemiz’in katılımlarıyla gerçekleşti.
Projenin amacı nefret, internetteki nefretin ve nefret söylemlerinin kaynağı hakkında düşünmek ve bu söylemleri engellemek için yöntemler bulmak, yeni bilgi, beceri ve yeterlilikler kazandırmanın yanı sıra dışlanan insanlara yardım etmeyle ilgili hassas ve istekli olmak gibi yeni davranışlar kazandırarak konuyla ilgili farkındalık oluşturmaktı. Projenin amaç ve hedefleri doğrultusunda atölye çalışmaları, bireysel sunumlar, ortak sunumlar, simülasyon çalışmaları, kültürel geceler, poster, kitap, kısa film hazırlama gibi yaygın eğitim metotları kullanıldı. Proje süresince ön yargıların yıkılmasının yanı sıra farklı ülkelerden katılımcılarla akıcı İngilizce konuşmak, grup içi çalışmalara dahil olmak, teknolojiyi etkin kullanmak gibi çeşitli beceriler geliştirilmiş, Üniversitenin ve bölgenin tanıtımı yapılmış ve aynı zamanda yeni projeler için işbirliği ve görüşmeler yapılmıştır. 

Editör: Haber Merkezi