Üniversite adayı gençlerin heyecanla beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM’nin takvimine göre üniversite tercihleri 27 Temmuz–5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Hakkari Üniversitesi tarafından tercih ve tanıtım günleri etkinliği kapsamında Hakkari merkez ve ilçelerdeki aday öğrencilere 6 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulunun tanıtılacağı ve meslekler hakkında bilgilendirilmelerin yapılacağı stantlar kurulacak.

Öğretim elemanları  tarafından üniversite adaylarına; Üniversiteside tercih edebilecekleri bölümler,  iş imkânları ve üniversitedeki  sosyal yaşam konuları ile ilgili bilgiler verilecek.

Ayrıca gençlerin gerek Üniversiteye gerekse diğer üniversitelere bilinçli tercihler yapmalarına yönelik Öğretim elemanları yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara ve alanlara göre hangi fakülteleri-bölümleri kazanabileceklerine dair bilgilendirme yapılacaktır.

Tercih günleri kapsamında, 26.07.2022 tarihinde Çukurca Merkezde, 27.07.2022 Yüksekova ve Şemdinli Merkezde 28.07.2022 tarihinde ise Hakkâri Kent Merkezi’nde Üniversite tarafından kurulacak tercih çadırlarında öğrencilere tercih danışma hizmeti verileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi