HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

KESK toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına KESK, DİSK, Eğitim-Sen, SES ve Tümbel-Sen temsilcileri katıldı.

Burada sendikalar adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Musa Bor, dünyada ve Türkiye’de milyonlarca işçi emekçi ve ezilen halklar 2017 1 Mayıs’ına adeta 3. Dünya savaşı koşullarında, çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin, güvencesizliğin normalleştirilmeye çalışıldığı koşullarda giriyor dedi.

Bor,” Sermayenin hanesine daha fazla sömürü ve kar yazan emperyalist-kapitalist sistem, emekçi sınıflar ve ezilen halklar için daha çok yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, savaşa ve ölüme neden oluyor. 1 Mayıs’a vesile olan 1886 yılında gerçekleştirilen grev üzerinden tam 130 yıl geçti. O günden bu yana işçi sınıfı, ezilenler her türlü bedeli ödeyerek grev hakkını uluslararası sözleşmelerle güvenceye aldılar. Ancak ülkemizde sadece son üç yılda gerçekleştirdiğimiz grevler nedeniyle on binlerce kamu emekçisi hakkında soruşturma açıldı, cezalar verildi, ihraç ve açığa almalarda gerekçe haline getirildi” şeklinde konuştu.

Bor’’Taksim başta  olmak üzere ilimiz ve birçok yerde işçi ve emekçilerin ortak hafızasında yer etmiş kent meydanlarının demokratik tepkimizi ifade ettiğimiz mitinglere, toplantılara hukuksuz bir şekilde kapatılmasına,Kürt sorununda çözümsüzlüğe, içeride ve dışarıda geliştirilen savaş politikalarına, en insani ve en temel haklarımızı savunduğumuzda “vatan haini, terörist” damgası yemeye,OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri alınması, darbeyle her hangi bir ilintisi bulunmadığı halde açığa alınan veya ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi istiyoruz dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi