HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

3 milyon kamu emekçisi ile 2 milyon kamu emeklisinin gözü kulağı, 1 Ağustos’ta başlayacak olan 2020-2021 yıllarını kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde.
Toplu pazarlık masası öncesi KESK Hakkari Şubeler Platformu düzenlediği basın açıklaması ile taleplerini duyurdu.
Sendika binasında TİS görüşmeleri için yapılan basın açıklamasına, KESK dönem sözcüsü Musa Bor, BES Merkez Kadın Sekreteri Banu Aykaç ve BES Genel Sekreteri Aziz Özkan ile sendika üyeleri katıldı.
Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) 7 yıldır danışıklı dövüş oyunlarına sahne olduğunu belirten KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Musa Bor, taleplerini sıralayarak gerçek bir toplu pazarlık için mücadele edecekleri mesajını verdi.
Sözcü Musa Bor, kamu emekçileri ve emekliklerin önemli bir sürece girdiğini belirterek, “2020-2021 yıllarını kapsayan ‘Toplu Sözleşme’ görüşmeleri 1 Ağustos 2019 Perşembe günü başlayacak. 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emekçisi emeklisinin gözü kulağı iki hafta sonra kurulacak masada olacak. 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emekçisi emeklisi tam yedi yıldır yandaş yapı ile danışıklı dövüş oyunlarına dayalı mutabakatların bedelini fazlası ile ödemiştir. Dolayısıyla kamu emekçilerinin, emekliklerin daha fazla fedakarlık
yapacak hali kalmamıştır” dedi.

Bor, eş ve çocuk, kira, yakacak, yemek ve ulaşım yardımları ile cebine giren paranın yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını, tüm kamu emekçilerinin maaşlarının bu durum gözetilerek artırılması gerektiği mesajını verdi.

İşe alımda ve görevde yükselmede mülakat ve güvenlik soruşturması, arşiv kaydı araştırılması uygulamasına son verilmesi gerektiğini dile getiren Bor, taleplerini şu şekilde sıraladı:
“Mahkeme kararı olmadan, hukuksuz bir şekilde KHK ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini, kadın emekçilere pozitif ayrıcalık tanınmalı, doğum izinleri arttırılmalı, doğum sonrası en az bir yıl ücretsiz izinli sayılmalı,Kadınların sürekli ve güvenceli işlerde istihdamının sağlanmasını, ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi