HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın faaliyet takviminde yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Arkut Dağı Kayak Merkezi'nde yapıldı. Klasik ve serbest stilde gerçekleşen müsabakalar 2 gün sürdü. 

Hakkari’den yarışmaya 9 sporcu katıldı. Antrenörleri Şefik Yaşar eşliğinde yarışmaya katılan Hakkarili sporcular çekişmeli geçen yarışma sonucunda büyük başarı elde etti.  Müsabakaların birinci gününde Hakkarili yarışmacılardan Muhhamet Kına 1’inci olurken, Levent Ören 2’inci, Caner Açıkel  ve Şennur Kartal 3’üncü,  Rojbin Aşkan ve Vedat Geylani 4’üncü, Eylül Sarı ve Samet Baltan 5’inci, Alican Dayan 6’ıncı  olarak yarışmayı tamamladı. 

Müsabakaların 2’inci gününde ise Caner Açıkel 2’inci, Muhammet Kına 3’üncü, Samet Baltan, Levent Ören ve Şennur Kartal 4’üncü, Alican Dayan 6’ıncı, Eylül Sarı 7’inci, Vedat Geylani  ve Rojbin Aşkan da 9’uncu olarak yarışmayı bitirdi.  

Yarışmaların sonucunda kombine puanlamasına göre Hakkari kayak ekibi erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, bayanlar kategorisinde ise Türkiye 4’üncüsü oldu. Hakkarili sporcular elde ettikleri bu başarılarıyla kentte 2 kupa ve 19 madalya ile döndü. 

kayak-(2)-004.jpg

kayak-(1)-002.jpg

kayak-(4)-002.jpg

kayak-(3)-003.jpg

Editör: Haber Merkezi