HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen doğa sporları ve macera turizmi oluşumlarının katıldığı “Türkiye Adventure19” fuarında Doğu Anadolu Bölgesi’nden katılan üç gruptan bir tanesi olan Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği bünyesindeki Cilo Rafting Takımı da fuarda yerini alarak Hakkari’yi temsil etti. 

Fuarda, Türkiye Rafting Federasyonu tarafından tahsis edilen ve düzenlenen stantta ülke raftingi bir bütünlük içerisinde tanıtıldı. Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı’nın da katıldığı fuarda yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşaNdı.

Fuara katılan Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hacı Tansu, kendileri için son derece önemli bir fuar olduğunu belirterek, “Hakkari ilk defa gerçek anlamda önemli bir potansiyele sahip doğa sporlarını en iyi şekilde tanıtabileceği bir doğa sporları ve macera turizmi fuarına katıldı. ” dedi.

Tansu, “Bu noktada böylesine önemli bir temsiliyeti bizlerin yapmış olması da bizim için guru ve onur kaynağı oldu. Türkiye’nin profesyonellerinin katıldığı, tanıtım yaptığı, söyleşi ve sunumların paylaşıldığı fuarda Hakkari Cilo Rafting takımı olarak bizler de Türkiye Rafting Federasyonu saflarında yerimizi alarak ülke rafting sporunu  gelişimi için birlikte hareket ettik. Bizlere bu şansı veren başta Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Sayın Fikret Yardımcı’ya, katılmamızı sağlayan İl Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a ve her çalışmamızda desteklerini esirgemeyen hocamız Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer Pakiş’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Hakkari çocukları ve gençleri başarılı insanlardır. Yeter ki bir el uzatın ve öncülük yapın. Bu çocuklar daha çok büyük başarılar elde edecek. Aile, STK, kurum ve kişi destekleri bu konuda çok önemlidir. Buyurun ilimizin büyükleri, mülki idare amirleri, STK’lar, anne ve babalar bizler hep birlikte gençlerimizin geleceği için alt yapı hazırlayalım ve başarıyı onlara bırakalım. Biz güvenelim, Gençlerimiz kazanmaya devam etsin.” dedi.

CİLO RAFTİNG TAKIMI, KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETMİŞTİ

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği, son bir yıl içerisinde başlattığı rafting sporunda kısa sürede büyük başarılara imza attı. Yaklaşık sekiz ay gibi kısa bir sürede rafting sporunda Türkiye’de yapılan 3 şampiyonada ulusal dereceler elde ederek başarılı bir şekilde yoluna devam etti. Türkiye Şampiyonası yarışmalarında aldığı emanet malzemelerle yarışan takım, başarılarını arttırınca kısa süre sonra Hakkari tarihinde ilk kez 12 kişiyi Milli Takım kadrosuna katmayı başardı.

doga-sporlari-fuari-(3).jpg

doga-sporlari-fuari-(4).jpg

doga-sporlari-fuari-(1).jpg

doga-sporlari-fuari-(5).jpg

doga-sporlari-fuari-(6).jpg

Editör: Haber Merkezi