HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Törene; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit,  daire amirleri, İlçe Müftüleri siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, din görevlileri ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören il Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit’in cami ve Kur’an kurslarına arsa bağışlayan şahıslarla, başta Hakkari Valisi İdris Akbıyık ile Hakkari eski İl Müftülerinden Mehmet Feysal Geylani ve Faruk Gürbüz olmak üzere  yapımına maddi ve manevi destek sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür edilen konuşmasıyla devam etti.

Programın devamında söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla açılışını gerçekleştirdikleri Kuran kursu ve caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kışla, açıklamasının devamında şu ifadleri kullandı.

"Gençlik bizim her şeyimiz. Geleceğimiz ve en büyük servetimiz. Rabbim vatana, millete faydalı, milli manevi değerlere sahip çıkan, Kuran ahlakı ile ahlaklanmış  bir nesil yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin. Öyle güzel bir hizmet ki bağış yapanların amel defteri kapanmayacak. Okuyan her harfi ile sevap alacak. Okutan  sevap alacak.Rabbim nefsimize pay çıkarmada sevaplardan yararlanmayı bizlere nasip etsin. Hayırlı mübarek olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Kışla'nın ardından söz alan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,”Bir cami ile iki Kur’an kursunun  açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını” söyleyerek konuşmasına başladı.

Vali Akbıyık konuşmasının devamında "'İnşallah buradan dinini, diyanetini  bilen ilimize ve ülkemize hayırlı evlatlar yetişecek. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimiz beyefendiler ve hanım efendiler Hakkari'nin güzelleşmesinde ve gelişmesinde, daha yaşanabilir bir kent olmasında büyük hizmetler verecekler. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim.” İfadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından  yapılan dua ile, Lale Hatun Camii, Ahmed-i Hani Yatılı Erkek Kur’an Kursunun yeni binası ve Ömer-Hatice Ultu Yatılı Kız Kur’an Kursu  hizmete kapılarını açtı.

Tören,  kursların  yapımına katkı sunan din görevlileri ile hayırseverler vatandaşlara plaket takdimi, kursların gezilmesi ve verilen ikram sona ile erdi.

Editör: Haber Merkezi