HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hac kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve milyonlarca hacı adayının beklediği hac kura sonuçları erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hac kuraları sonrasında hac kura sonuçları yayımlandı.Sonuçların yayınlanmasıyla birlikte Hakkari İl Müftülüğü ismi çıkan vatandaşlara yapması gerekenler hakkında bilgi notu paylaştı.

Müftülük resmi sitesinde yapılan duyuruya göre hacca kayıt yaptırma hakkı kazanan vatandaşların yapması gerekenleri aşağıdaki maddeler ile açıkladı.

1- 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında ücretleri peşin yatırmak suretiyle kayıt yaptıracaklardır.

2- Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve Vakıf katılım bankaları hacı adaylarımızdan herhangi bir masraf ve vade farkı almaksızın taksitlendirme yaparak ödeme kolaylığı sağlayacaktır.

3- Hacı adaylarımız ücretin tamamının veya birinci taksidinin yatırıldığına dair banka dekontu ile kesin kayıt yaptırabilir bilgesini  müracaat tarihleri arasında il müftülüğümüze teslim edeceklerdir.

4- En az 20.02.2019 tarihine kadar geçerlilik süresi bulunan pasaportunu 10 Nisan 2018 tarihine kadar il müftülüğümüze teslim edeceklerdir.

5- Şehit yakınları ve gaziler ile kontenjanın dolmaması nedeniyle alınacak ek kayıtlar 22 Şubat – 02 Mart 2018 tarihleri arasında kaydedilecek ve yukarıda belirtilen belgeler istenecektir.

Öte yandan hac kura sonuçlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar il müftülüğü sitesini ziyaret ederek burada ekrana gelen linkte  T.C. numarası girilerek öğrenebilir.

Editör: Haber Merkezi