Kasım ayı bütçe ayı olması nedeniyle 20 gün boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına devam edecek. 
İl Genel Meclisi bütçe görüşmeleri kapsamında, kentte faaliyet gösteren bütün kurumların birim müdürlerini meclise davet ederek kurumların bütçeleri ele alınıyor. 


Toplantıya Hakkari İl Meclis Başkanı Gülizar İliş, meclis üyeleri ve kamu kurum müdürleri ile Özel İdare Birim Müdürleri katılıyor. 


İl Özel İdare Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Gülizar İliş, Hakkari’nin 2018 yılındaki bütçesinin 65 milyon lira olacağını söyledi.


İliş, bütçe görüşmelerine katılan birim müdürlerinden bir önceki yılın bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi aldıklarını belirterek, kurumların 2018 yılı ile ilgili taleplerini değerlendirilip karara bağlayacaklarını söyledi. 
 

BÜTÇEDE ASLAN PAYI MİLLİ EĞİTİMİN 


İliş şunları söyledi: “65 milyon TL olan Hakkari İl Özel İdaresi’nin bütçesinden eğitime 13 milyon 368 bin TL ayrılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ciddi bir pay ayrıldı. Ayrıca Hakkari merkez ve ilçelere bağlı köylerin yol, su ve kanalizasyon gibi temel alt yapı sorunlarının çözümüne ağırlık vereceğiz bütçemizin önemli bir kısmını buralardaki yatırımlara ayıracağız” 


İl Özel İdaremiz ilde icracı bir kurum olduğunu ifade eden İliş,  2018 yılı bütçesi oluşturulurken Hakkari’nin önceliklerini dikkate alacaklarını vurguladı ve “İl Genel Meclisimiz, sadece bütçe yapma yetkisini kullanan değil aynı zamanda hazırladığı bütçeyi denetleyen ve uygulamaların takipçisi olan bir meclistir” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi