HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ
 
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Hakkari parti binasında düzelenen basın açıklamasına Nevruz  Tertip Komitesi üyeleri katıldı.
 
Nevruz ile basın açıklamasını Nevruz Tertip Komitesi adına sözcü Necmettin Açar yaptı.
Açar: ''Newroz kutlamaları için, tertip Komitesi olarak Hakkari Valiliğinden gerekli izinler için başvuru yapıldığını belirterek Her türlü bürokratik izinleri alınarak organize edeceklerini Nevruz"a şimdiden tüm halkı davet ettiklerini söyledi.
Açar : ''Baharın çok renkliliği gibi, renkler ne olursa olsun, siyasi düşünceler ne olursa olsun Newroz bütün halkın ve halklarındır. Bu nedenle bütün halkımıza ve halklara çağrımızdır, Newroz ateşini hep birlikte yakalım.
 Zora, zorbalığa, haksızlığa, hukuksuzluğa ve antidemokratik tüm uygulamalara karşı mücadele etmek, insan onuruna yaraşır savaşsız, sömürüsüz bir dünya için hep birlikte olalım,
 
Halkımız şimdiden 19 Mart tarihinde yapılacak Newroz"a katılmayı esas alarak hazırlanmalıdır. Herkes yöresel ve ulusal kıyafetleriyle Newroz alanında olup, çok renkliliğin güzelliğini her tarafa yansıtmalı ve göstermelidir.
Hep beraber mutlu olmanın en büyük mutluluk ve onur olduğunun görüleceği ve yaşanacağı Newroz alanına genç, yaşlı, kadın ve çocuk herkesi bekliyoruz . dedi.
Açıklamada,  Nevruz programına katılacak sanatçılar ve siyasetçilerin  netleşince açıklanacağı belirtildi. 
 

 

Editör: Haber Merkezi