HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

Partiden yapılan yazın basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.‘’HDP Genel merkezimizce planlanan ve duyurusunu basın üzerinden yaptığımız 4 Mart pazartesi günü Eş Genel Başkanımız Sayın Pervin Bulda’ın katılımı ile ilimizde yapılacak miting için Hakkari Valiliği nezdinde yapmış olduğumuz sözlü ve yazılı taleplerimiz bizleri tatmin etmeyen gerekçeler ortaya atılarak yasaklandı.

  Siyasette rekabet eşitsizliğinin zirveye çıktığı bu dönemde çeşitli bahaneler ile HDP mitingine izin vermeyen Hakkari Valiliği resmi miting alanı olarak bize Gopsi mevkisini dayatırken AKP için ise Hakkari  kent merkezi anıt meydanında her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Seçim kampanyası döneminde her partiye eşit mesafede olması gereken karar vericilerin partilere farklı yaklaşım göstermeleri Demokrasi normları ve Yüksek Seçim Kurulunun belirlemiş olduğu kurallarla çelişmektedir.

       Partimizin seçim çalışmalarının görünür olmaması için her türlü engellerin çıkartılması Demokratik bir ülke iddiasında olan bir ülkede kabul edilemez.

    Halkımızın nedenlerini bildiği ve anladığı bu eşitsizliği ve çifte standarttı Hakkari halkının vicdanına havale ediyoruz.

  Her şeye ve herkese rağmen halkımızın iradesine sahip çıkacağının inancı ile; tüm Halkımızı saygıyla selamlıyoruz. ‘’Denildi.

Editör: Haber Merkezi