HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası, Hakkari Barosu, Hakkari Kadın Girişimciler Derneği, Hakkâri Çalışma Ve İş Kurumu Müdürlüğü, KOSGEB Hakkari Müdürlüğü, KAMER Vakfı Hakkari Şubesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkari Yatırım Destek Ofisi, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor” projesi iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen iş birliği protokolü imza törenine; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kayak,, Hakkari HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, Baro Başkanı Zeydin Kaya, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Kızılkaya,KOSGEB Müdürü Cihat Gür, KAMER Vakfı Hakkâri Şube Başkanı Zozan Selimoğlu, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Hakkâri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sabır Sarımurat, İl Tarım ve Orman Müdürü Vahap Şimşek katıldı.

1-1432019105733413.jpg

Program, proje koordinatörü Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Sağlam'ın projeyi tanıtmasıyla başladı. Ardından Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’in öncülüğünde “Hakkâri Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor” projesinin iş birliği imza törenine geçildi.

Burada kısa bir açıklama yapan Hakkari Üniversite Rektörü Pakiş, “Dünya ve Türkiye genelinde projelerle yapılabilecek muazzam çalışmaların var olduğu, hepimiz tarafından bilinmektedir. Kaliteli projeleri olan bazı insanların bu projelerinin hazırlanma aşamasında büyük eksiklikleri bulunmaktadır. Bu anlamda Üniversite olarak deneyimli personellerimiz ile bize düşen bütün görevleri üstlenmeye, öncülük yapmaya ve katkı sağlamaya hazırız. Hakkari’nin sosyolojisine, coğrafyasına, yeraltı ve yerüstü kaynaklarına, iklimine uyumlu ve yapıldığı zaman verim alınabilecek çalışmaların projelendirilmesinin daha yararlı olacağına inanıyoruz. Projenin hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor; bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

1-143201910034215.jpg

“Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor” projesinin amacı; Kadın girişimcileri desteklemek, Hakkari ilinde girişimciliği arttırmak, Girişimci ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlara ihtiyaç duydukları eğitimleri vermek, Hakkari ilinde yaşayan, boşanmış, şiddete uğrayan, ekonomik geliri olmayan ya da düşük olan kadınlara iş sahası açmak, Kendi projelerini geliştirip iş sahibi olmalarını sağlamak, Hakkari ilinde yaşayan kadınların toplumdaki statülerini iyi yönde arttırmak,Girişimci kadınlar ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlara projeleri gerçekleştirmede yardımcı olmak, Hakkari’de var olan ve ticarete dönüştürülmesi gereken ürünlerin tespit edilip değerlendirilmesi ve Ülke ekonomisine katkı sağlanması,Hakkari ilinde yeni iş sahaları açmak, Hakkari ilinde istihdam artışının sağlanmasına katkıda bulunmaktır. 

Projenin amaçlarından biri de Hakkari’de kadınların iş hayatındaki konumunun belirlenmesi varsa sorunların tespit edilmesi ve bu doğrultuda iyileştirilmelerin yapılmasıdır. 
 
Proje dahilinde yapılacak olan program, Hakkari ilinde yaşayan tüm kadınları kapsayacaktır. Fakat proje eşlerinin de desteği ile tespit edilen mağdur kadınlara, öncellik tanınacaktır. Projenin planlandığı gibi sonuçlanması ile kadınlar kendi ayakları üzerinde durarak ev, kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardır. Sonuç olarak bu proje ile ekonomik özgürlüğünü kazanan ve topluma fayda sağlayan kadınların yetiştirilmesi, bu kadınların özgüvenin artması, toplumdaki statüsünün iyileşmesi, kendine yaşam alanı yaratmasıdır.

İş birliği protokolü imza töreni; proje eşlerinin proje hakkında konuşmaları ve atılan imzalar ile son buldu.

1-1432019105833221.jpg

1-1432019105833601.jpg

Editör: Haber Merkezi