HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde bulunan Hakkari derneklerini bir çatı altında toplamayı hedefleyen İstanbul'daki Hakkari dernekleri, kısa süre önce Hakkari Dernekler Federasyonu’nun kurulması için çalışma başlatmıştı.

Yürütülen girişimler sonucu Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki Hakkari derneklerinin bir çatı altında birleşmesi için önemli bir adım atılarak Hakkari Dernekler Federasyonu kurulması sağlandı.

Hakkari Dernekler Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bulunan Hakkari Kültür Derneği Başkanı Hakkarili iş adamı İsmail Demir ile diğer tüm Hakkari dernek başkanları ve yönetimlerinin üstün çaba ve katkılarıyla Hakkari Dernekler Federasyonu’nun kurulduğu duyuruldu.

Hakkari Dernekler Federasyonu’nu başkanlığına seçilen İş adamı İsmail Demir imzasıyla yapılan açıklamada eğitimden sanata, spordan kültüre kadar birçok farklı alanda faaliyet göstereceklerini açıkladı.

"Federasyon bünyesinde Hakkari Eğitim Vakfı kuracak"

Başkan Demir, “Spor, kültür ve sosyal dernekler yanı sıra kadın ve engelli bireylere yönelik faaliyet gerçekleştiren birçok derneği bünyesinde almış bulunuyoruz. Kendi bünyesinde, Türkiye genelinde Hakkari kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla ‘‘Ters Lale’’sosyal sorumluluk kooperatifini kuracak olan federasyon, yanı sıra ülke genelinde eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek verme gayesini gerçekleştirmek için yine Federasyon bünyesinde Hakkari Eğitim Vakfını kuracaktır. Bununla birlikte Hakkari’li iş adamlarını desteklemek ve bağları kuvvetlendirmek amacıyla Hakkari Ticaret Komisyonu’nun da faaliyete geçmesi için çalışmalar süratle devam etmektedir. Ülke genelinde Hakkari’ler arasında sivil inisiyatifi güçlendirmek için tüm büyük şehirlerde federasyon temsilcilikleri açılacak ve ayrıca Hakkari kültürünü ülke sınırlarının dışına taşıyarak hem gurbette yaşayan hemşerilere ulaşmak hem de kültürü yaşatmak amacıyla uluslararası temsilcilikler açılacaktır. Federasyon, tüm siyasi oluşum ve faktörlere, tüm toplumsal bileşenlere eşit mesafede duracak ve siyaset üstü bir anlayışla hareket edecektir. Şayet siyaset yapmak isteyen bir federasyon yöneticisi olduğu taktirde, federasyon tüzüğü gereği ivedilikle yöneticiliği düşürülecektir. Federasyonun yegane amacı sivil inisiyatifi güçlendirmek ve bu yolla Hakkari değerlerini hak ettiği gibi yüceltmek ve desteklemektir.” ifadelerini kullandı.

Hakkari Dernekler Federasyonu’nun yönetimi ise şöyle açıklandı; Başkan: İsmail Demir, Başkan Vekili: Mustafa Tansu, Başkan Yardımcıları: Felaknaz Töre, Hazım Öter,  Hacı Tansu, Dr. Hamit Kurt, Sayman: Aslıhan Özer Karakuş, Genel Sekreter: Gülsüm Abbasigil, Yönetim Kurulu Üyeleri: Ayhan Tunç, Eylem Demir, Abdülkadir Güzel, Ferdi Zirek, Osman Azizoğlu, İsmail Güzel, Denetleme Kurulu; Başkan: Ekrem Öztunç, Başkan Yardımcısı: Necmettin Özdemir, Denetleme Kurulu Üyesi: Ali Yüzer, Onur Kurulu; Başkan: Işık Adnan Seven, Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Şinasi Sevmiş.  

img-20191020-wa0005.jpg

img-20191020-wa0016.jpg

Editör: Haber Merkezi