HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari’de bir ilk olan ve Türkiye’nin en donanımlı Çocuk Oyun ve Kültür Merkezlerinden birini Hakkari’ye kazandıran Hakkari Belediyesi bu merkezin hizmet kapsamını genişletiyor.
 
İçerisinde 3-12 yaş arası çocuklara yönelik 20 çeşit modern yeni teknoloji oyuncaklarla dolu oyun salonu ve kitap kafesi ile hizmet veren çocuk oyun ve kültür merkezinde şimdide içeriği özel hazırlanan “3-6 yaş çocuk eğitim odası” hizmete açılıyor.
 
Halife Derviş Mahallesinde bulunan merkezin içerisinde hazırlanan eğitim odası hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim; “Hakkari’de maddi imkânsızlıklar ve çeşitli nedenlerle kreşe ya da anaokuluna gidemeyen, yaşıtlarıyla vakit geçirme fırsatı bulamayan 3-6 yaş grubu çocuklarımıza özel hazırlanan sınıflarda çocuk eğitim etkinlikleriyle okulöncesi eğitim programlarına katılımlarını sağlamak, çocukların okulöncesi eğitim ile sosyal, duygusal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanmasını sağlamak, çocukların yaratıcı yönlerini, ilgi ve isteklerini ortaya çıkarmak amacıyla merkezimiz bünyesinde hazırladığımız 3-6 yaş eğitim odasını ücretsiz olarak hizmete sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
3-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİM ODASI İÇİN KAYIT VE MESAİ BİLGİLERİ ŞU ŞEKİLDE; 
 
KAYIT:
* 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için, kayıt süreci 02-19 Şubat tarihleri arasında olacaktır.
*Kayıt ve etkinlikler için ailelerden herhangi bir malzeme ve ücret talep edilmeyecektir.
*Her öğrenci 3-6 yaş çocuk eğitim odası etkinliklerinden bir yıl boyunca yararlanabilecektir.
*Her grup 10 çocuktan oluşacaktır. (Talep oldukça yeni gruplar açılacaktır.)
*Eğitim ve etkinlikler, özenle hazırlanan tam donanımlı sınıflarda çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenleri tarafından milli eğitim bakanlığı 3-6 yaş çocuk etkinlikleri modüler programına uygun olacaktır.
*2 adet fotoğraf, öğrenci ve veli kimlik fotokopisi.
 
MESAİ:
*Aileler çocuklarını hafta içi belirlenen günlerde sabah 09.30 ile 11.30 arası, öğlen 13.30 ile 15.30 arası çocuk oyun ve kültür merkezi 3-6 Yaş Çocuk Eğitim Odasına bırakabileceklerdir.
*Aileler çocukları eğitim odasındayken çocukların eğitimleri bitene kadar bekleyecek olup çocuğun bakımından da sorumlu olacaklardır.
Ayrıntılı bilgi için: Hakkari Belediyesi Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi.
Adres: Halife Derviş Mah. 616. Sok. Yunus Emre İ.Ö.O yanı.

Editör: Haber Merkezi