HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ
 
Aile ve Sosyal Politikalar Hakkari İl Müdürü Salih Kaya ilk olarak, Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili  Muhammet Fuat Türkman’ı makamında ziyaret etti. İl Müdürü Kaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetler ve kurumsal büyüklükler hakkında bilgi verdi.
 
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Türkman ise, “Son zamanlarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen değişime dikkati çekerek, toplumun tüm kesimini ilgilendirdiği için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gündemin her zaman birinci sırasında yer aldığını” söyledi. Ayrıca ilçenin bulunduğu coğrafi yapıya bakıldığında acilen bir Sosyal Hizmet Merkezine ihtiyacı olduğu dile getirdi.
 
 Müdür Kaya, daha sonra İlçede açılması planlanan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü için tahsis edilebileceği söylenen eski İlçe Devlet Hastanesi binasında incelemelerde bulundu. Akabinde Sosyal Hizmet Merkezinin açılabilmesi için ihtiyaç duyulan ve kiralanması düşünülen binalarda da incelemelerde bulundu.  Aile Destek ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezde verilen kursları gezip öğretmen ve kursiyerlerle sohbet etti. Sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kaya “Şemdinli İlçemizde kadınlara yönelik faaliyet veren Aile Destek ve Eğitim Merkezi faaliyetlerini önemsediklerini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kadınların gelişim ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayıcı, meslek edindirici, Psiko-sosyal destek sağlayıcı, çeşitli kursların ve etkinliklerin verildiğini, eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinin yapıldığı, toplantı ve eğitim salonlarının bulunduğu, çocuklar için de kreş ortamının sağlandığı bu amaçla merkezin amacına uygun hizmet yürütüldüğü görülmektedir” dedi.
 
Daha sonra Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ASDEP Personeli ile birlikte Evde Bakım Hizmet Modelinden faydalanan engelli vatandaşı evinde ziyaret ettiler. Engelli vatandaşa çikolata takdim edilerek, bir süre sohbet edildi. Sohbet esnasında konuşan İl Müdürü Kaya “Devletimizin Sosyal Devlet ilkesi gereği her zaman olduğu gibi bundan sonra da daima engellilerin yanında olacağını ve kendilerine her türlü desteği vereceklerinden emin olmaları gerektiğini ifade ederek, ailenin de engellisine bu yönde çok iyi bakması gerektiğini” söyledi.
 
Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakolu yakınlarında yol güvenliği için görev yaparken  Şehit olan Güvenlik Korucusu  Feyzi Altınkum’un evinin bulunduğu Üzüm Kıran Köyü’ndeki şehit ailesi ziyaret edildi. İl Müdürü Kaya ve beraberindeki ASDEP Personeli bir süre aile bireyleriyle sohbet edip sıkıntılarını dinlediler. İl Müdürü Salih Kaya  "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’ın selamlarını getirdim. Vatan uğruna şehit olmuş kardeşlerimizin aileleri bize emanettir. Şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenmek en öncelikli işlerimizden biridir. Herhangi bir sorun veya sıkıntınızda biz her zaman yanınızda olacağız. Kapılarımız sizlere her zaman açık olacaktır. Evlatlarını bu vatan uğruna feda eden güzide insanlara vefa borcunu ödemek mümkün değil" dedi.
 
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şehit ailesi, evlerine konuk olan İl Müdürü Kaya ve beraberindeki ASDEP Personeline teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi