HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

TRT HABER’de yayınlanan ve yapımcılığını Ferhat Yalçıner,  sunuculuğunu da Hacı Ali Konuk’un  yaptığı ‘Gönül Dağı’ belgesel programının çekimleri Hakkari-Van Karayolu’nda gerçekleşti. Tır şoförü Harun Reşit Yardım’ın konuk olduğu yeni bölüm, izleyicisiyle buluşacak. 

Hakkari tanıtımının da yapıldığı belgesel çekimleri bu Pazar saat 21:10’da TRT HABER ekranlarında yayınlanacak. Program konusuyla ilgili açıklama yapan Yapımcı Yönetmen Ferhat Yalçıner, Gönül Dağı belgeselinin bir aile belgeseli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu;  “Bir aile belgeselidir Gönül Dağı. Çok uzaklarda yalnız bir adamın duyduğu sıla özleminin ekrana aktarıldığı belgesel film. Çoğu gün içinde yaşadığı sevincin, hüznün, hasretin, kavuşmanın beyaz cama yansıyan öyküsüdür. Geçtiği yollardan molasını verdiği duraklara kadar yüzünce taşıdığı bizim insanımızın hikayesiyle Türkiye’nin sosyal haritasının yeniden çizileceği bambaşka bir yapıt. Son yıllarda başta televizyon olmak üzere, iletişim araçlarıyla dayatılan sanal hayatın alternatifi, toplumun gerçeklerinden uzak steril dizilere karşı gerçek hayatın sıcaklığını ekrana taşıyacak bir program Günül Dağı.” dedi.

7-015.jpg

Gönül Dağı Belgeseli programın Yapım Koordinatörü Hakkarili hemşerimiz Nusret Keskin yapıyor. Belgeselin çekimlerini Hakkari’de gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını belirten Keskin, “Çekimlerde Hakkari’nin tanıtımına da katkı sağlıyor, Uzun yol şoförlerinin yaşam öykülerini üzerine kurulu olan Gönül Dağı programı herkesin kendinden bir parça bulacağı gerçek insan hikayesi. Gönül Dağı'na olan yolculuğumuzun bu haftaki konuğu Harun Reşit Yardım'in hayatı ve yol hikayesinin yanında Hakkari'nin Doğası ve insanı üzerine sıcak ve insanın yüreğine dokunacak bir bölüm çektik. Bize her türlü kolaylığı sağlayan Il Kültür Müdürümüz Sayın İdris Ağacanoglu teşekkürlerimizi sunarız" 

 Keskin, pazar akşamı saat 21:10’da TRT HABER’de yeni bölümü izleyicileri ile buluşturacaklarını ve tüm Hakkarili hemşerilerinin de izlemesini istedi.

8-011.jpg

6-021.jpg

1-123.jpg

3-081.jpg

2-100.jpg

4-071.jpg

5-041.jpg

 

Editör: Haber Merkezi