HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ*HİKMET TEMEŞ

Hakkari'nin Geçitli Köyünde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan sivil minibüsün geçişi sırasında  yola döşenen mayının patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Cane Dayan (50), Semiha Dayan (35), Eşref Gür (33), Şirin Kurt (23), Zarife Çiftçi (25), Enes Erol (22), Abuzeyt İdem (40), Nurullah Umut Çiftçi (2) ve sürücü Aydın Erol (30) katliamın 9’uncu yılında aileleri tarafından mezarları başında anıldı.


Burada hain saldırıda yaşamlarını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart açılırken, Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi.
Anma töreninde konuşan Cahit Erol, 9 yıl önce oğlunun kullandığı minibüse teröristlerin düzenlediği saldırıda 2'si çocuğu olmak üzere 9 yakınının öldüğünü söyledi.
Erol," Bugün yine patlamanın yıl dönümünde akrabalarımızla birlikte mezarlığa geldik. Dualar okuduk. Acımız halen tap taze. Olayı unutmamak ve unutturmamak için buradayız. Aradan 9 yıl geçmesine rağmen failler bulunamadı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya sesleniyorum bu failler bulunsun. Biz her bayram ve katliamın yıl dönümünde mezarlıktayız. Ailemle her yıl dönümünde aynı acıyı yaşıyoruz. Biz bu olayı gerçekleştirenleri Allah’a havale ediyoruz”dedi.


Oğlu ve Kızının mezar taşına sarılan anne Behice Erol ise gözyaşlarına hakim olamadı. 

Anmadan sonra hayatlarını kaybedenlerin yakınları mezarlıktan ayrıldı.

dsc_5175.jpg

 

dsc_5186.jpg

 

dsc_5196.jpg

 

dsc_5212.jpg

Editör: Haber Merkezi