HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari'nin Geçitli Köyünde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan sivil minibüsün geçişi sırasında  yola döşenen mayının patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Cane Dayan (50), Semiha Dayan (35), Eşref Gür (33), Şirin Kurt (23), Zarife Çiftçi (25), Enes Erol (22), Abuzeyt İdem (40), Nurullah Umut Çiftçi (2) ve sürücü Aydın Erol (30) katliamın 9’uncu yılında aileleri tarafından mezarları başında anıldı.

Köy mezarlığındaki anma programında, hayatını kaybedenlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, saldırıda oğlu, kızı ve 7 yakınını kaybeden Cahit Erol ile yakınları, dua etti.

Cahit Erol, gazetecilere, 10 yıl önce yaşanan patlamada 9 yakınını kaybettiğini söyledi.

Haince yapılan bu saldırının insan işi olmadığını belirten Erol, "10 yıldır bu acıdan ağlıyoruz. Mahkeme süreci de hala devam ediyor. Bunu yapan terördür. Her sene gelip mezarlıkta yakınlarımızı anıyoruz. Bu sene salgından dolayı kalabalık gelmedik, ailecek geldik. Allah rahmet hepsinin mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

- Olay

Geçitli köyünün girişine yakın noktada 16 Eylül 2010'da PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının minibüsün geçişi sırasında infilak etmesi sonucu Aydın ve Enes Erol, Cane ve Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Zarife Çiftçi, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi yaşamını yitirmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

Editör: Haber Merkezi