HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ
Dernek binasında yapılan açılamaya Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Vakıf ve Derneği üyeleri katıldı.
 
Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Vakıf ve Dernek Başkanı Abdurrahman Er  82 milyon vatandaşı ve ülkeyi  korumak ve kollamak için hava savunma sistemini en kısa sürede kurmak zorunlu ve en büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ülkeye  eğer hava taarruzu veya füze atılırsa bunlara karşı koruyacak bir sistemin olmadığını belirten Er  şunları kaydetti.
''Çok acilen S-400 Füze savunma sistemini tedarik etmek Ülkemizin bekası açısından hayati bir meseledir.Her ülke gibi, kendi güvenliğimizi gelişmiş en iyi savunma sistemiyle yapmak ülkemizin de temel hakkıdır. Bunun için acilen tedbirlerin alınması ülkemiz için en büyük zaruri yettir. Azim samimiyet ve kararlılıkla, hakkımızı ve hukukumuzu birilerine baş eğmeden savunmak zorundayız. ABD'nin Türkiye'den sürekli S-400 alımını ertelemesini veya vazgeçmesine yönelik yoğun baskı oluşturma, tehdit etme planının altında yatan ne olduğunu milletimiz çok iyi bilmektedir. Türkiye’ye karşı güç oluşturma terör örgütlerine Türkiye’ye saldırsınlar diye binlerce tır dolusu en iyi teknolojilerle donatılmış silahları sınırlarımız dahilindeki terör örgütlerine peşkeş çeken ve ayrıca ekonomimizi çökertmeye çalışan her türlü saldırıyı mubah gören güya müttefikimiz dostumuz olarak gördüğümüz en büyük sinsi düşman ABD'yi asla unutmuş değiliz. Siyasi malzeme yapılmayarak, Görevi başındaki hükümeti zor durumda bırakmayarak, ülkemizin bekası uğruna gerekli adımların atılması yönünde destekleyen tavırlar içerisinde olmamız, hepimizin geleceğinin garanti altına alınan bir yol olacaktır. Türkiye'nin çok acilen kimseye baş eğmeden en modern teknoloji ürünü olan hava savunma füze sistemini devreye koyması yönünde Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı olarak atılacak adımlarda sonuna kadar hükümetimize yürekten destek olduğumuzu belirtiyor; ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bertaraf etmesek yaşadığımız ülke uğrunda vermiş olduğumuz binlerce şehidimize ihanet etmiş oluruz.''dedi.
Editör: Haber Merkezi