Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Atiker Konyaspor'u 4-1 yenen Galatasaray, yarı finale yükseldi. Sarı-kırmızılı takım, yarı finalde Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak.

İlk maçta rakibiyle deplasmanda 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, ikinci maçta rakibini 4-1'lik skorla geçerek yarı finalde Teleset Mobilya Akhisarspor'un rakibi oldu.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Moryke Fofana'nın golüyle geriye düşen Galatasaray, 17. dakikada Serdar Aziz, 52 ve 88. dakikalarda Bafetimbi Gomis, 90+1. dakikada da Garry Rodrigues'in golleriyle sonuca gitti.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalindeki Teleset Mobilya Akhisarspor-Galatasaray eşleşmesinin ilk maçı 27-28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Akhisar'da, rövanşı ise 17-18-19 Nisan tarihlerinde İstanbul'da oynanacak.

Gomis önce tribüne, sonra Terim'e koştu

Sarı-kırmızılı ekibi Atiker Konyaspor önünde 2-1 öne geçiren golü atan Bafetimbi Gomis, sevincini taraftarlarla ve teknik direktör Terim'le paylaştı.

Karşılaşmanın 52. dakikasında attığı golün ardından önce kale arkasındaki taraftarlara giderek formasındaki Galatasaray armasını öpen Gomis, daha sonra ise yedek kulübesine koşup, Terim'e sarıldı. Gomis'in bu hareketi tribünlerden büyük alkış aldı.

Müsabakayı 2 golle tamamlayan Gomis, karşılaşma sonunda taraftarların çağrısıyla orta sahaya gelerek "üçlü" çektirdi.

Serdar Aziz maçı tamamlayamadı

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Serdar Aziz, yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıkmak durumunda kaldı.

Karşılaşmanın son bölümünde sağ ayak bileğini tutarak yerde kalan Serdar, ardından bir süre daha maça devam ettikten sonra tekrar ağrı hissedince sağlık heyetini çağırdı. 

Fatih Terim, Serdar Aziz'i daha fazla riske etmeyerek oyundan aldı ve yerine 84. dakikada Maicon'u sahaya sürdü./AA

Editör: Haber Merkezi