HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ/HİKMET TEMEŞ

Hafta sonu Cumartesi günü Kocaeli'de  yapılacak olan ve farklı okulların katılacağı Türkiye finali halk oyunları yarışmasına katılmak üzere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan halk oyunları ekibinin uğurlama törenine öğretmen ve öğrenciler de katıldı.
Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek, öğretmen ve öğrenciler Türkiye Finaline katılacak olan halk oyunları ekibi ile kol kola girerek davul zurna eşliğinde halay çektiler.
Okul müdürü ve Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Hakkari İl Temsilcisi olan Sıtkı Zerek, yaptığı açıklamada okul sporları yarışması olarak Kocaeli ilinde yapılacak olan Türkiye halk oyunları Türkiye finallerine katılmak üzere toplandıklarını söyledi.
Zerek,”İl şampiyonu olan okulumuz bölge finallerinde de başarı göstererek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Biz Hakkâri’den Kocaeli iline yolculuk yapacağız. İnşallah oradan da bir başarı elde edeceğiz.
Önemli olan Hakkari kültürünün Hakkari folklorunun temsil etmeleri  ve güzel bir şekilde sergilenmesidir.  30 kişilik kafile şeklinde olarak gidiyoruz.
Bize katkılarını esirgemeyen sayın valimiz ve Hakkâri Üniversitesine teşekkür ediyoruz. Şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyoruz.
Bazı öğrenciler ise, Türkiye finaline katılmak üzere toplanan arkadaşlarına moral vermek amacıyla bir araya gelerek halay çektiklerini belirterek,  okulu finallere kadar taşıyan okul müdürü ve halk oyunları eğitmenlerine teşekkür etiller.
Hakkari’de ayrılan halk oyunları ekibini taşıyan otobüsün önünde bekleyen bir öğrenci ise elindeki su kovası ile aracın arkasında su dökerek uğurladı.

Editör: Haber Merkezi