HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen "1.Ulusal Hakkari Film Festivali" kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen Kısa Metrajlı Film Yarışması’na 300'ü aşkın başvurudan ilk 10'a giren filmler, ön jürinin 10 günlük değerlendirmesinin ardından kısa bir süre önce belirlendi. Bu filmler arasından dereceye girenler ve jüri özel ödülü, yarın yapılacak ana jürinin değerlendirmeleri sonucu birincinin 7 bin 500, ikincinin 5 bin, üçüncünün de 2 bin 500 lira ile ödüllendirileceği yarışmada ödüller, düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, "1.Ulusal Hakkari Film Festivali"nin kenttin kültür ve sanatla daha çok gündeme gelmesini ve ilin tanıtımına da önemli bir katlı sağladığını belirtti. 

Ağacanoğlu, “Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın destekleriyle 1. Ulusal Hakkari Film Festivali'ni gerçekleştirdik. Festival kapsamında Türkiye genelinde düzenlediğimiz ve yoğun bir ilgi ile rekor düzeyde katılımın sağlandığı ‘Kısa Metrajlı Film Yarışması’ düzenledik. Yoğun ilginin gösterildiği yarışmada 300'e aşkın başvurudan ilk 10'a giren filmler, ön jürinin 10 günlük değerlendirmesinin ardından açıkladık. Dereceye giren film ve özel jüri ödülünü, 2 Kasım Cuma Günü saat 18:00’da ana jüri ve ödül sahiplerinin katılacağı törenle sahiplerine vereceğiz. Yarışma jürisi olarak Gümüşhane Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk Bölüm Başkanı Dr. Sertaç Timur, TRT 1 Kanal Koordinatörü Kurtuluş Zeydan, TRT KURDİ Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici, Senarist Erem Şentürk ve Yapımcı-Yönetmen Murat Çeri programa katılım sağlayacak. Gerçekleştireceğimiz ödül törenine tüm Hakkarili vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

6790339c-77d7-4cce-b4df-b02aae65b080.jpg

 

Editör: Haber Merkezi