FenerbahçeSpor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı ve son iki haftada 4 puan kaybetti.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta ilk yarıyı 45. dakikada Nabil Dirar'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıya hızlı başladı. Alper Potuk'un 46. dakikadaki golüyle beraberliği bulan sarı-lacivertliler, 61. dakikada ise Dirar'la 2-1 öne geçti. Gençlerbirliği, 69. dakikada Marko Milinkovic'in golüyle skoru 2-2'ye getirdi. Kalan bölümde Fenerbahçe'nin baskısı gol için yeterli olmadı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Geçen hafta da deplasmanda Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok kritik iki puan daha yitirdi.

Puanını 38'e yükselten Fenerbahçe, bir maçı eksik lider Medipol Başakşehir'in 4 puan gerisinde bulunuyor.

Beraberliğe rağmen seri devam etti

Fenerbahçe, kazanamasa da ligdeki yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı.

Süper Lig'in en uzun yenilmezlik serisine sahip takımı Fenerbahçe, son mağlubiyetini 7. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0'lık sonuçla yaşadı. Sarı-lacivertli ekip, daha sonraki 13 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Taraftardan yönetime tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, alınan berberlikten sonra sarı-lacivertli kulübün yönetimine tepki gösterdi.

Yönetimi istifaya davet eden taraftarlar, başkan adayı Ali Koç'a ise destek verdi. Karşılaşmadan sonra uzun süre birçok taraftarın üzüntüsünden stattan ayrılamadığı da gözlendi.

Fenerbahçe ilk yarıda direklere takıldı

Fenerbahçe maçın ilk yarısında direkleri geçemedi.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Soldado, 20. dakikada ise Alper Potuk'un şutlarında meşin yuvarlak direkten döndü ve Fenerbahçe iki net fırsattan yararlanamadı.

Fenerbahçe'den kırmızı kart itirazı

Fenerbahçe cephesi, maçın ilk yarısında Gençlerbirliği'nin futbolcusu Kamal Issah'ın ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalması gerektiği yönünde itirazlarda bulundu.

Maçın 16. dakikasında sarı kart gören Issah, bir başka pozisyonda 26. dakikada Valbuena'ya faul yaptı. Bu faulden sonra Fenerbahçeli futbolular ve yedek kulübesi, Issah'a ikinci sarı kartı göstermesi için hakem Mete Kalkavan'a itiraz etti. Hakem Kalkavan kartına başvurmayınca tribünlerin de tepkisi arttı.

Karşılaşmanın 24. dakikasında zorunlu bir değişikliğe giden Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 28. dakikada ise Issah'ı kart görme riskine karşın oyundan çıkardı.

Öte yandan bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırılan Issah, gelecek hafta Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği'nin serisi devam etti

Gençlerbirliği'nin Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 7 maça yükseldi.

Başkent ekibi ligde son yenilgisini geçen yıl 24 Kasım'da Osmanlıspor karşısında 2-0'lık skorla yaşadıktan sonra 7 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Gençlerbirliği, puanını ise 21 çıkardı./AA

Editör: Haber Merkezi