HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari de ilkbahar mevsimi ile beraber başlatılan İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve drenaj hattı çalışmaları devam ederken, adeta bir inşaat şantiyesini andıran kent merkezinde neredeyse her sokak başı ve cadde de iş makinelerinin yanı sıra tozlu yollar, etrafa rasgele atılmış yada biriktirilmiş hafriyat, bir şeridi toz  toprak diğer şeridi ise çamurdan geçilmeyen yollar görmek mümkün.

Devam eden ve ne zaman bitirileceği konusunda henüz kesinleşmiş bir bilgi edilemeyen çalışmalar, her ne kadar kentte yaşayanların refah seviyesini yükseltmek, daha temiz ve yaşabilir bir Hakkari için yapılıyor olsa da, vatandaşın iddiasıyla az sayıda iş makinesi ve elemanla yürütülen çalışmalar, şuan için kendilerine eziyetten başka bir şey değil.

Çalışmalar bitti asfalt döküldü, dökülecek bilgileri kulaktan kulağa yayılırken, kentte yaşayan vatandaşla adeta isyan bayrağı çekti. Sıcak yaz günlerinde kapı önleri ve balkonlarında yada herhangi bir kafe de oturup temiz havada bir çay içememekten dert yanarken, kent esnafı ise bir türlü bitirilemeyen çalışmalar sebebiyle satış yapamamaktan şikayetçi.

Sosyal yaşamın gece gündüz hiç olmadığı kentte, yolların içler acısı hali devam edip sürücü, yaya, esnaf, vatandaş kısacası kentte yaşayan yediden yetmişe herkes mağduriyet yaşarken, çalışmalar sonrası ana cadde ve sokaklarda günlerce bekletilen hafriyatlar ise görüntü kirliliğinin yanı sıra kentlilerin sağlığını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kent esnafı ise devam eden çalışmalar ile beraber ile birlikte toza toprağa bürünen yollara çözümü kendisi bulmuş durumda. İş yerlerinin içinde bulunan şebeke suyuna bağladıkları hortum ile kendi iş yerlerinin yanı sıra ana caddeleri de sulayan esnaf, bu şekilde hem iş yerlerinin hem de araç trafiğinin sürekli akış halında olduğu ana caddeleri tozdan temizleyemeye çalışıyor.

Temmuz aynın ilk günü yani 1 ‘ nde dökülmesi gereken asfaltın yerine şehirdeki bütün ana cadde ve sokalar toz toprak kaynarken, vatandaşın bu eziyeti daha ne kadar çekeceği, dahası çalışmaların böyle ağır aksak ne kadar devam edeceği ise kafalarda soru işareti olarak kalmaya devam edecek gibi. 

Editör: Haber Merkezi