HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-
 Hakkari kent merkezinde Dönüşüm Programı kapsamında Hakkari Belediyesi  tarafından başlatılan yol ve alt yapı çalışmaları aralıksız ve hummalı bir şekilde devam ederken, çoğu ana cadde ve yolda ise yer yer ulaşım çift yönlü tek şeritten sağlanıyor.


Yapımı devam eden alt yapı ve yol çalışmalarında yollara döşenmiş kilit taşları iş makineleri yardımı ile kaldırılırken, alt yapı çalışmaları sonucu ise yollarla beraber kaldırımlarda yer yer kaldırılarak, çalışmaların daha hızı ilerlemesi sağlanmış oldu.
Kent merkezinde ikamet eden vatandaşlar çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, kent yaşayan engelliler ise duruma tepkili.


Özellikle ulaşım konusunda büyük sıkıntılar çeken engelliler zaman zaman tehlikelerle karşılaştıkları ana cadde ve yollardaki çalışmaların biran önce bitirilmesini ümit ettiklerini kaydetti.


Şehri girişinde bulunan Keklikpınar Mahallesi, Tekser Mevkiinde başlatılan yol yenileme ve asfalt döküm çalışmaları neredeyse bitme aşamasına gelirken, Çevre Yolu ve Bulvar Caddelerinde ise trafik çoğu zaman yapım çalışması tamamlanan tek şeritten yürütülüyor.


Kent merkezinde yaşayan ve çoğu tekerlekli sandalyeye mahkum engelli vatandaş, tahrip edilmelerinden dolayı kaldırımları kullanamazken, trafiğin tek şeritten aktığı ve bu da yetmezmiş gibi düzensiz araç parkıyla adeta çileye dönüşen caddelerde, zorlu ve  tehlikeli bir şekilde ulaşım sağlamaya çalışıyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi