Binali, Samsun’da yaşayan postacı görevinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olup, hayalini kurduğu bisikletle Türkiye turu projesini hayata geçirdi. Yaklaşık olarak bin 92 kilometre yol kat eden emekli postacı son durak olan Hakkâri’ye 20 günlük zorlu uğraşlar sonucu ulaştı.
Yıllardan beri mesleğinden dolayı bisiklet sürüdüğünü ve emekli olduktan sonra da bu tutkusunu devam ettiğini söyledi.

İzmir Ata Yahşi Doğa Spor Kulübünün yöneticisi Binali, kentin doğasına insanına hayran kaldığını belirten, Binali tüm bisikletli sporcuları Hakkari’ye davet etti.

Yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Binali, şunları kaydetti.

'' 5 senden beridir Türkiye turu yapıyorum. Son turumu da kulübümüzün sporcusu olan Ata Yahşi 4 – 5 ay öncesinden bir trafik kazasından kaybettik. Türkiye Triatlon Federasyonu Milli Sporcusu ve Dünya Triatlo 3.Ata Yahşi adına Türkiye turuna çıktım.20 günden beri yoldayım. Ortalama bin 90 kilometre yol kat ettim. Bundan sonra buradan Başkale, Tatvan, Muş oradan da Samsun’a gitmeyi düşünüyorum. Hakkari çok merak ettiğim bir yer. Zaman zaman sosyal medyada terörle ilişkili görüyorduk. Ama geldim ve terörün olmadığını fark ettim. Ülkemin insanlarından şunu istiyorum. Gönül gözünü açsınlar. Hakkâri’ye gelsinler. Hakkari’nin cennet olduğunu görsünler. Hakkari dağları ve doğası ile Ülkemin dünyanın en güzel yerlerindendir. Hakkari’ye geldiğimde anda kendimi Artvin’de hissettim. Hakkari coğrafi yapısı ile Artvin’e benziyor. Geldiğim an itibariyle kentte yaşayan güzel insanların sıcaklığını gördüm. Buraya geldiğim zaman Hakkari Spor İl Müdürlüğünden Sabri Bey , Fahri Bey bana kurumun kapılarını açtı. Bu süreçte Hakkari Doğa Fotoğraf sanatçısı Metin Akmaz’da bana büyük desek vererek gezmeme ve rehberlik konusunda. İnşallah seneye de gene Hakkari’ye gelmeyi düşünüyorum belki daha fazla arkadaşla gelirim ama bisiklet sporları ilgilenen arkadaşlara ve derneklere buradan seslenmek istiyorum. Lütfen Hakkari’ye çekinmeden gelin kendi memleketiniz gibi gezin tozun gönlünüzde Hakkari’yi anlatın.''

1-002.JPG2-001.JPG3-002.JPG4-001.JPG

 

5-003.JPG6.JPG8.JPG

Editör: Haber Merkezi