Valilik tarafından Orduevi'nde düzenlenen tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Teğmen Abdulselam Özatak'ın ailesine ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Genel Kurmay Başkanlığı önünde yaralanan Veysi Kahraman'a "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verileceğini söyledi.

Bu madalya ve beratın manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirten Toprak, "Bu iki kardeşimiz de ulvi amaçlar doğrultusunda canlarını ortaya koyarak, biri şehit olmuş, biri de gazilik mertebesine ulaşmıştır." dedi.

Toprak şerefli, ahlaklı, vatansever, insan haklarına saygılı güvenlik güçlerine sahip olduklarını dile getirdi.

Şehit Özatak'ın büyük bir hassasiyetle görev yaptığını anlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Girip de oraları yakayım, yıkayım' demeyip o hassasiyet içerisinde görev icra ederken şehit oldu. İnşallah hem milletimizin gözünde hem de devletimizin, en önemlisi yüce Rabbimizin, Allahımızın gözünde en üst mertebelerde yerini aldı. İlgili bakanın teklifi Bakanlar Kurulu kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcihi ile madalyalardan birini kardeşimizin ailesine birini de kendisine Sayın Cumhurbaşkanımızın adına tevcih etmekten büyük gurur duyuyorum."

Konuşmanın ardından Vali Toprak, şehit Özatak'ın babası Salih Özatak ile Gazi Veysi Kahraman'a "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı''nı takdim etti.

Törene Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ve diğer protokol üyeleri ile şehit yakınları ve gaziler de katıldı./AA

Editör: Haber Merkezi