HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Adeta bir inşaat şantiyesini andıran kentte, çalışmaların devam ettiği ana caddeler boylu boyunca kazılıp su ve kanalizasyon şebekeleri yenilenirken, yolun tahrip olan kısımları ise toprakla dolduruluyor.

Ana caddeler başta olmak üzere şehirdeki bütün yollarda bozuk olan zemin sonucu araçlarında arızalar meydana geldiğini ifade eden sürücüler ise duruma tepkili. Sıcak yaz günlerinde bozuk zeminin yanı sıra toza maruz kaldıklarını söyleyen sürücüler,

“İlkbahar mevsimiyle beraber burada yer altı yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri yenileme çalışması başlatıldı. Ana yollardaki kilit taşları kazınarak adeta kullanılamayacak duruma getirildi. Kazınan yerlere ise toprak dolgu yapılıyor. Bu durum bozuk zemini oluşturmakla beraber şu sıcak yaz günlerinde toz ve toprağa maruz kalmamıza,  araçlarımızda da ciddi hasarlara sebep oluyor” ifadelerini kullandılar. 

Kentte en büyük sıkıntıyı yaşayan ise vatandaşla beraber esnaflar. Yapılan çalışmalar sonrasında doğru dürüst  satış yapamamaktan  şikayet eden kent esnafı, çalışmaların biran önce bitirilmesi ise beraber, yollarla birlikte tahrip edilen iş yer önü ve kaldırımların onarılmasını istiyor.

Kent merkezindeki bir çok kaldırım artık fonksiyonunu yitirmiş vaziyette. Yollara yapılan toprak dolgu toz toprak oluşmasına neden olurken, kentteki bir çok ana cadde ve kaldırımlarda üst üste yığılmış ve ilk bakışta barikat izlenimi veren kilit taşlarını görmemek neredeyse imkansız.

Duruma tepkili olan ve mağdur olduklarını dile getiren esnaflar, iş yerlerinin önünde ve kaldırımlarda gelişi güzel üst üste yığılan kilit taşlarının biran önce kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

 İş yapamaz duruma geldiklerini ifade eden çoğu esnaf,  “ Çalışmalar bizim için çileye dönüştü. Şu sıcak yaz günlerinde toza toprağa maruz kaldığımız yetmiyormuş gibi birde iş yerlerimizin önü işgal edildi.

Çalışmaları yürüten firma burada yaptığı çalışmalardan sonra sizinde görmüş olduğunuz üzere kilit taşlarını iş yerlerimizin önüne yığıp öylece bıraktı. iş yapıp çalışamaz duruma geldik. Firma yetkililerine seslenmek istiyoruz.

Çalışmalar bizim için evet farkındayız fakat aynı zamanda da mağduruz. Bizimle beraber vatandaşta çok mağdur. Yolda yürümek imkansız çünkü toz ve toprağa maruz kalıyorlar. Kaldırımlarda böyle işgal altındayken, vatandaşın dışarı çıkmasına imkan yok gibi görünüyor.

Şu sıcak yaz günlerine yetkili firmanın sorumsuzluğundan dolayı bizler iş yerlerimize, vatandaş ise evine hapsolmuş durumda. Yetkililerden biran önce çözüm üretmelerini ve mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi