HABER: HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ 

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan DBP İl binasında gerçekleştirilen kongreye HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, DBP PM üyesi Şehzade Kurt ve HDP PM üyesi İbrahim Erkul, HDP Hakkari İl Eşbaşkanları Nazmi Çoşkun, Zeynep Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından başlayan kongrenin Divan Başkanlığına DBP PM üyesi Şehzade Kurt getirildi.

Kongrede bir konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile başta Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak olmak üzere tutuklu vekiller ve siyasetçilerin yeni yılını kutladı.

Konuşmasında kendi belediyelerinde bir kuruşluk yolsuzluk tespit edilmediğini savunan Akdoğan sözleri şöyle sürdürdü; “Aradan geçen bir buçuk yıla rağmen gözaltına alına ve daha sonra tutuklanan belediye başkanlarımızın hiç birisinin yargılandığı dosyalarda bir kuruşluk yolsuzluk yoktur. Burada bütün bölge halkının kendi partisine yönelmesini engellemek için böyle bir politika uygulandı. Çünkü artık halkımız kendi gerçekliğinin farkına varmış ve partisine ve iradesine sahip çıkmıştı. Hükümette bunu kırmak için halkın iradesi olan belediyelere kayyum atayarak bunun önüne geçmeye çalıştı. Hükümet sadece ülkede tek değil her tarafta Kürt halkına karşı bir duruş sergiliyor. İran ve Irakta daha önce çatıştığı yönetimlerle sırf Kürtlerin önüne geçebilmek için masaya oturdu. Suriye de de bunun sürekli yapmaya çalışıyor. Bunun için halkımız artık bunları biliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Hakkâri’nin il ilçe tartışması üzerinden eleştiren Akdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanı 23 Aralık'ta Hakkari'ye geldi. Burada toplanan Hakkarililer ‘Hakkari il kalsın sloganına’ Erdoğan ‘Sizin sularınız 24 saat akacak’ diye yanıt verdi. Vatandaşlar ‘Hakkari il kalsın’ sloganında ısrar edince bu defa ‘Yaylalarınız serbest olacak’ şeklinde cevap verdi. Halk bu mesajı değil başka mesajlar bekliyordu. Şimdi kalkıp yayla yasaklarını kaldırmayı bir müjde olarak vermesinin bu halk tarafında bir karşılığı olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve mali raporun okunmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen kongrede DBP Merkez İlçe Başkanlığına Aziz Özen Seçilirken yönetime Saime Mavigöz, Ali Duran, Recep Aktaş, Ramazan Çallı, Ahmet Demir ve Fatma Turan seçildi.

Editör: Haber Merkezi