HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan risk altındaki gençlerin meslek edindirilerek istihdam edilebilirliği artırılırken iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılmasının ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırmasının hedeflendiği projenin imza töreni DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisinde, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar'ın katılımıyla yapıldı.

Proje protokol imza töreninden açıklamada bulunan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray sanayi ve Teknoloji Bakanlığını 81 ilde uygulamış olduğun Sosyal ve Gelişmeyi Destekleme kapsamında 2020 yılından destek alamaya hak kazanan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının öncüsü olduğu Yüksekova Kaymakamlığının ortak olduğu projenin sözleşmesini imzalayacaklarını söyledi.

Risk Altındaki Gençlerin Meslek Edinerek Sosyal Entegrasyonlarının Sağlanması Projesi toplam bütçesi 1.3 milyon olan ve 1 milyon liralık kısmı hibe olarak sağlayacaklarını belirten Güray, proje ile ilgili şunları kaydetti.

'Proje ile 15-29 yaş arası 200 kişiden oluşan risk altındaki gençlere mesleki ve kişisel eğitimler, rehberlik, girişimcilik, madde bağımlılığı önleme terapileri verilecek, risk altındaki gençlerin sosyal entegrasyonlarının sağlanması için farkındalık çalışmaları yürütülecektir. İstihdam edilebilirliklerinin sağlanması için İŞ-KUR ve özel sektörle bağlantı kurarak bölgede risk altındaki gençlerin eğitimine, sağlık hizmetlerine ve istihdamda yer almaya erişimlerinde destek olunacaktır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın DAKA koordinasyonunda yürütülen SOGEP kapsamında desteklenmeye hak kazanan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje yürütücüsü olacağı proje kapsamında bir proje ekibi ve ofisi kurulacak, gerekli ofis ekipmanları sağlanacak ve proje ile ilgili web sitesi açılacaktır. Kurulacak bu web sitesi ile projeden faydalanmak isteyip de doğrudan başvuru yapmaktan çekinenler için elektronik iletişim ya da elektronik başvuru imkanı sağlanacaktır. Ayrıca projenin önemli parçalarından biri olan görünürlüğü ve bilinirliği arttırmak amacıyla reklam ve tanıtım faaliyetleri için afiş ve broşür gibi basılı materyaller hazırlanacaktır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek mesleki ve diğer eğitimler sonucunda 120 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Proje hayırlı uğurlu olsun.''dedi.

Editör: Haber Merkezi