HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Ağaçdibi Köyü’nde bulunan , 58 metre yükseklikteki Ağaçdibi Şelalesi’ne dağcılar zorlu tırmanış gerçekleştirdi. Şelaleye tırmanan dağcılar yağışlı hava olmasına rağmen tırmanışlarını sorunsuz şekilde gerçekleştirerek tekrar iniş gerçekleştirdi. Dağcılar tırmanışı geçekleştirdikleri şelalede bir yandan türküler seslendi, diğer taraftan da hatıra fotoğrafları çekti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkari'nin her türlü dağcılık sporuna elverişli bir kent olduğunu belirtti. Ertunç, " Ağaçdibi Şelalesi’ne 5 arkadaşımız ile birlikte tırmanış gerçekleştirdi. Çok güzel bir tırmanış oldu. Burada Tırmanış amacımız Hakkari’nin doğal güzellikleri göstermektir. Diğer yandan da gençlerimize dağcılık sporunu sevdirmek.” Dedi.

Dağcılardan Emin Noyan ise, Hakkari’nin doğal güzelliklerinin turizme açılmasını gerektiğini söyledi. Hakkari’nin dağcılık sporuna elverişli olduğunu dile getiren Noyan, “Dağcılık spor faaliyetleri arttırılmalı. Çünkü Hakkarimiz buna çok elverişli. Mükemmel bir doğamız var. Bizlerde burada dağcılık faaliyetlerini zenginleştirmek amacıyla buradayız.” Dedi.

1-002.jpg

4-003.jpg

5-001.jpg

6-001.jpg

Editör: Haber Merkezi