HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

          Cumhuriyet Caddesi üzerinde partisince düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, "Türküleri çiçeklerinden, çiçekleri türkülerinden güzel Hakkari. Medreseleri ile yüzyıllarca Anadolu coğrafyasını doyuran Hakkari. Bugün sizleri bir kez daha hasretle selamlıyorum. Buradan Hakkari'nin tüm ilçelerindeki kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Milletimizin huzuru için eli tetikte nöbet tutan yiğitlere buradan selamlarımı gönderiyorum" diyerek başladı.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çok kritik bir seçimin arifesinde yine Hakkari'nin huzurunda olduklarını ifade ederek, "Bir başkasınız, bambaşkasınız. 20 gün var. El ele vereceğiz. Kalkınma yolunda çok büyük mesafe almış olan Hakkari'yi çok daha ileriye taşıyacağız. Kayyumlarımız ve kamu kurumlarımız gerçekten Hakkari'ye güzel hizmetler verdiler." dedi.

         Hakkari’ye yeni projeler ve yatırımların hayata geçireceklerini belirten Erdoğan, kendi iktidarları döneminde Doğu ve Güneydoğu’ya büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Kentte yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’ye 3 müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu;  “Son 17 yılda Doğu ve Güneydoğu’ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 290 Katrilyon TL yatırım yaptık. Aynı şekilde Hakkari’ye ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 11 Katrilyon TL Hakkari’ye yatırım yaptık. 1547 adet yeni derslik kazandırdık, Hakkari Üniversitesi’ni kurduk. 2 yıla kadar bin kişilik kapasiteli yüksek öğrenim yurdumuzu da açıyoruz. Hakkari’ye Gençlik Merkezi, bin 500 kişilik Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Yüksekova ve Çukurca Gençlik Merkezleri inşa ettik. “ dedi.

dsc_7500.jpg

erdogan-001.jpgHakkari’ye 10 bin kişilik stadyum müjdesi

         “Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara Hakkari’ye 3 müjdesinin olduğunu ifade etti.  Erdoğan, “İlk müjdemiz; 10 bin seyirci kapasiteli stadyum yapıyoruz. Stadyumumuzun proje çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde İnşallah inşaatı için somut adımları atıyoruz. Ayrıca Yüksekova’ya da bir kapalı spor salonu yapıyoruz. Sağlıkta 150 şer yataklı Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastanelerini, 50 yataklı Şemdinli Devlet Hastanesini, 20 yataklı Çukurca Devlet Hastanesi’ni şehrimize inşa ettik. Hakkari’ye toplam 28 sağlık tesisi kazandırdık. Şemdinli, Derecik entegre ilçe hastanemiz ile birlikte 8 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. “ dedi.

Hakkari ve Yüksekova’ya Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ünitesi müjdesi

          Hakkari ve Yüksekova’ya 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ünitesi müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “2 müjdem ise; Hakkari Devlet Hastanemizi 100 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ünitesi yaparak büyüteceğiz. Yüksekova Devlet Hastanemize 100 yataklı bir ek bina yaparak burayı da büyüteceğiz. Ayrıca plan, proje ve ihale çalışmaları devam eden toplam 10 adet sağlık tesisimiz var. Hakkari’de 4 bin 129 konut projesini hayata geçireceğiz. İmar barışı ile 15 bin 777 Hakkarili kardeşimizin sıkıntısını çözdük. Kültürde Meydan Medresesi, Melik Esat Camii’nin restorasyon çalışması devam ediyor. Ulaştırmada 2002 yılına kadar Hakkari’ye sadece 1 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz buna 85 kilometre daha yaptırdık. Bizim farkımız bu. Halen devam eden projelerimizi de hızlan hizmete alıyoruz. Yüksekova çevre yolunu, Başkale Yeni Köprü ayrımı, Bağışlı yolunu, Yüksekova Dağlıca yolunu, Yüksekova Şemdinli yolunu bu yıl tamamlıyoruz. Şemdinli Derecik Umurlu sınır kapısı yolunu, Başkale Yüksekova ayrımı Hakkari ayrımı yolunu, Şemdinli Alan yolunu, Hakkari Çukurca ayrımı, Üzümlü Kara Hudut Kapısı yolunu ve Hakkari Çukurca Yolunu önümüzdeki yıl inşallah bitiriyoruz. Çukurca Dağlıca yolunu, Dağlıca Aktütün Yaylapınar yolunu, Samanlı Mordağ Çobanpınar yolunu, Çobanpınar Yediveren Esendere yolunu ve Serbest Karakolu Çığlı-Şentepe Üzümlü yolunu ise bir sonraki yıl tamamlıyoruz. Projesi içinde toplam 2 çift tüp tünel, 3 çift köprü bulunan toplam 918 trilyon lira maliyeti olan Başkale Hakkari ayrımı Yüksekova-Esendere yolunun tamamını da iki yıla kadar bitiriyoruz. Hakkari Yüksekova Selahattin Eyyubi Hava Limanımızın resmi açılışını 2015 yılında bizzat kendim yaptım. Havaalanımızın yolcu trafiği geçtiğimiz yıl 190 bin kişiye ulaştı. Şemdinli içme suyu temini, Yüksekova içme suyu isale hattının ve arıtma tesisi yapımı devam ediyor. Hakkarili çiftçilerimize toplamda 350 trilyon tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi de Hakkarili yatırımcılarımızın 409 trilyon liralık yatırım teşviki ile destekleyerek 2 bin 428 kişilik ilave istihdam oluşturduk. Hakkari’ye 4 bin 147 işyerimize toplam 48 trilyon liralık sosyal güvenlik kurumu primi teşviki verdik. “

Organize Sanayi Bölgesi müjdesi

          Hakkari’ye organize sanayi bölgesi yapılacağının müjdesini veren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; “”Hakkari’de Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmak için yer seçimine başladık. Böylece ülkemiz de organize sanayi olmayan tek bir ilimiz kalmamış olacak. Hakkari’ye doğalgazı da getirdik. Şuanda 81 vilayetimizde tamamına doğalgaz geldi şimdi ilçelerimize başladık. Türkiye’deki 922 ilçeyi yarıdan fazlasına doğalgazı getirdik. Tamamına inşallah doğalgazı getireceğiz. İnşallah Yüksekova’ya da 2 yıla kadar doğalgaz arzını sağlayacağız. Bunun için sizlerden 31 Mart’ta çok büyük bir destek bekliyoruz. “ ifadelerini kullandı. 

211.jpg

Editör: Haber Merkezi