HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Ak Parti Hakkari İl Başkanlığı 6. Olağan kongresi için Hakkari'ye gelen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kent merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken vatandaşlar sabahın erken saatlerinden kongrenin yapılacağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonuna akın ettiler.

Hakkari  cadde ve sokakları Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları ile donatıldı. Hakkari Belediyesi de belirli aralıklarla anons yapılarak halkı kongreye davet etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentin giriş ve çıkışlarında araçlar dirik dirik aranarak üst aramaları da yapıldı. Birçok cadde ise güvenlik gerekçesi ile trafiğe kapatıldı.
Hakkari Fatih Kışlasına helikopterler inip kalkarken, kobra helikopterleri Sümbül dağı ve çevresinde devriye görevi yaptı. Cumhurbaşkanı'nın geçiş yapılacağı güzergahlara ise keskin nişancılar yerleştirildi.

Kongrenin yapılacağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonuna akın eden vatandaşlar ise üst aramasından geçirildi. Partililer kongre salonuna alınırken vatandaşlar ise dışarıda bekletildi.
Cadde yerine kısa kestirme olan tarlaları tercih eden bazı vatandaşlar ise ellerindeki Türk bayrakları alana doğru hareket temeye başladılar.
Kongreye başlamadan önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonun önünden vatandaşlara kısa bir açıklma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçti.

 

Editör: Haber Merkezi