Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliğinin iş birliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, köylerde evleri ziyaret ederek, çöp poşeti dağıtıyor.

Ekipler çöpleri, çöp arabasıyla toplayarak belirlenen noktalara taşıyor.

İlçede yürütülen bu çalışma köy sakinlerinin yüzünü güldürdü.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, yaptığı açıklamada, kaymakamlık ve belediye olarak bu projeyi gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Köylerdeki çöplerin toplanmamasının sorun yarattığını aktaran Ayca, şöyle devam etti:

"Bu göreve atandıktan sonra sorunu tespit ettik. Çözüm için bazı öneriler geliştirmeye başladık. En sonunda da Köylere Hizmet Götürme Birliği ile belediye arasında bir iş birliği yaptık. Bu kapsamda köylerimizin çöplerini toplamaya başladık. Belediye olarak da belediye aracı ve belediyenin görevlendirdiği şoförü bu projede görevlendirdik. Düzenli olarak köylerimizdeki çöpleri toplamaya başladık. Haftada bir gün her köyümüze gidiyoruz."

Ayca, köylülere çöp poşeti dağıttıklarını, bu şekilde vatandaşların düzenli olarak çöplerini çöp aracına ulaştırma imkanı olduğunu dile getirdi.

Yukarı Akkaya köyünde yaşayan Nihal Dayan da önceden çöplerin köyün içi ve etrafına atıldığını belirterek, "Köyümüz artık daha temiz. Böyle devam edilirse çok iyi olur. Yaklaşık iki aydır belediye çöp aracı tarafından evlerimizin önünden çöplerimizin alınması çok güzel. Büyük memnuniyet duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Köyde görevli sınıf öğretmeni Burcu Keskin de yapılan çalışmanın sevindirici olduğunu dile getirdi./AA

Editör: Haber Merkezi