HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ -

Yaklaşık 7 bin nüfusu bulunan Çukurca ilçesinde adeta bin bir çeşit meyve ağacı bulunuyor. Bu yıl ise en çok kaysı, dut gibi meyvelerin büyük verim verdiği belirtildi. Bahçesinde değişik türlerden meyve ağacı bulunan ve büyük verim alan Çukurcalılar bu yıl meyve bereketi yaşandığını belirtti.

İlçede ceviz, incir, üzüm, elma, dut, kayısı ve birçok meyve yetişiyor. Sezon itibarı ile ilk olarak Erik, kayısı ve dut çıkmaya başladı. Yazın sonuna doğru geldiğimiz bu aylarda ise özelikle Çukurca’nın Narlı köyünde Üzüm Nar ve incir yetişiyor.

Özellikle Çukurca ilçesi ve bağlı köyler Hakkâri merkeze göre rakımının daha düşük olması nedeniyle ve Kuzey Irak’a yakın olmasından dolayı iklimi daha sıcak geçiyor bu sıcak iklime bağlı olarak sıcaklık ve nem isteyen meyvelerin yetişmesine yardımcı olmaktadır.

Çukurca’da yetişen özelikle incir ve nar kent genelinden tek oradan yetişmesinden dolayı çok fazla rağbet gördüğünü söyleyen vatandaşlar satışlardan oldukça memnun olduklarını özelikle Çukurca’da yetişen bu ürünlerin buralarda yaşayan insanlarının aile bütçesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi