HAKKARİ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kaymakamlık, Çukurca Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve bir madencilik firmasının desteğiyle düzenlenen festival kapsamında öğrencilerin yaptığı resimlerin yer aldığı sergi açıldı.

Açılışa katılan Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, Uludere Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, resimleri inceledi, öğrencilerle sohbet etti.

Ardından ilçeye gelen rafting sporcuları Zap Suyu'nda antrenman yaptı, bazı ziyaretçiler de görevlilerin nezaretinde rafting ve zipline heyecanı yaşadı.

Festival için ilçeye gelen yaklaşık 200 fotoğraf tutkunu da tarihi kale evleri, su ile çalışan değirmeni, yörenin doğal güzellikleri ile etkinlikleri fotoğraflamaya çalıştı.

Şanlıurfa'dan gelen Bünyamin Çadırcı, AA muhabirine, ilçeyi çok merak ettiğini ve festival vesilesiyle gelme imkanı bulduğunu söyledi.

Çukurca'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çadırcı, "Buranın coğrafyası bizi adeta büyüledi. Niye daha önce gelmedik diye hayıflanıyoruz. Fotoğraflanacak çok konu var. Ülkemizin güzelliklerini belgelemeye çalışıyoruz. Ortam çok güzel. İnsanlar çok sıcakkanlı. Organizasyon ve karşılama çok güzeldi. İnşallah bu etkinlik sürekli devam eder. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Nevşehir'den gelen Ayten Altıntaş da festivalden bir gün önce geldiklerini ve yerel halkla tanışma fırsatı bulduklarını anlatarak, "Halkın bize ilgisi çok güzeldi. İlçenin farklı noktalarını geziyoruz. Keyifli geçiyor. Doğası da çok güzel. Dağdaki taşların arasından gürül gürül akan tertemiz su dikkatimi çok çekti. İyi ki de gelmişim." dedi.

Editör: Haber Merkezi