Hakkari Belediyesi “2017 Hakkari Dönüşüm Programı” kapsamında Hakkari’ye yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Belediye, kentte Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi’ni hizmete açtı.

Hakkari Belediyesi Halife Derviş Mahallesinde bulunan ek hizmet yerleşkesinin Bin 500 Metrekarelik kapalı alanı içerisinde oluşturulan Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi ile Hakkari’de çocuklar bol eğlenceli ve bilgili bir ortama kavuştu.

 “ÇOCUKLAR HEM EĞLENECEK HEM DERS ÇALIŞACAK”
 
Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi yatırımına ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, “Hakkari’de nüfusun %45’lik kısmı çocuklardan oluşuyor. Bir önemli kıstasta Hakkari’de kış mevsimi uzun ve bol yağışlı geçiyor. Bizde bu iki durumu göz önüne alarak yıl boyunca zamanlarını sürekli ev ile okul arasında geçiren Hakkarili çocuklarımıza hem eğlenecekleri hem de ders çalışabilecekleri bir ortam sunmak üzere bir proje geliştirdik. Belediyemizin Halife Derviş Mahallesinde bulunan yerleşkesinin 1500 metrekarelik kapalı alanı içerisinde Çocuk Oyun ve Kültür Merkezini oluşturduk. 3 ile 12 yaş arasında çocuklarımız için yeni teknoloji modern oyuncakların yer aldığı merkezimizde kitap kafe, aktivite salonu, sinevizyon salonu ve ders çalışma salonu bulunuyor. Buraya gelecek çocuklarımız zamanlarını hem oyun salonunda oyun oynayıp eğlenerek hem de ders çalışma salonunda ve kitap kafede ders çalışarak geçirebilecek. Bir ilk olarak Hakkari’mize kazandırdığımız bu hizmetimiz ücretsiz olacaktır. Hakkari’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

haber6-001.jpg

haber1-005.jpg

haber7-001.jpg

haber8.jpg

Editör: Haber Merkezi