HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonu tarafından Van’ın Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlendi. RX4 II. Ayak Türkiye Rafting Şampiyonası’na 40 ilden 65 takım ve yaklaşık 600 sporcu katıldı. Yoğun katılımın olduğu şampiyona Bahçesaray Müküs ve Çatak çayında iki ayrı ayak halinde düzenlendi. Türkiye Rafting Şampiyonası’nda Hakkari’yi Cilo Rafting Takımı ve Çukurca Zap Rafting Takımı temsil etti.

İki gün yoğun yağış altında RX, slalom, nehir inişi ve sprint şeklinde dört ayrı parkurda yarışan takımlar kıyasıya mücadele etti. Zap Rafting Takımı müsabakanın ilk iki gününde üstün bir performans göstererek ilk dörde girerken son yarışlarda istenen başarıyı gösteremeyince genel klasmanda ilk altıya girebildi. Cilo Rafting Takımı ise üstün bir gayret göstererek yarışın sonunda MİX kategorisinde ilk üçe girdi. Bu kategorinin bir ve ikinciliğini Muğla’nın Sarsala Takımı kazanırken, üçüncülüğü ise Cilo Rafting Takımı elde etti.

Hakkari’ye 1 kupa 5 madalya ile dönen Cilo Rafting Takımı ve Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, sporcularının başarılarından dolayı tebrik etti.

Tansu: “Rafting takımımız maalesef yeterli destek alamıyor”

Hakkari’deki gençlerin yetenekli ve spora çok hevesli olduklarını dile getiren Tansu, “Cilo Rafting Takımımızı yaklaşık bir buçuk yıl önce kurduk. Daha önce ilimizde olmayan bir branşta, Rafting te takım oluşturduk. Kısa bir eğitim sonrasında ilk müsabakamızda derece almanın verdiği sevinç ve motivasyonla çalışmalarımıza ağırlık verdik.  Bu sene de takım halinde Zap nehrinde antrenmanlarımızı sürdürdük. Ancak antrenman alanımızın kentten uzak olması ve takım sporu olan raftingin sporcu sayısının çok olması antrenman ve diğer çalışmalar noktasında zorlanıyoruz. Bu şampiyonaya da ciddi sıkıntılar içerisinde hazırlandık. Gençlerimiz yetenekli ve spora çok hevesliler. Ancak maalesef destek alamıyorlar. Rafting sporunun gelişmesi, yeni sporcuların yetişmesi için destek ve alt yapı şarttır. Bizler ise Hakkari adına Türkiye şampiyonasına katıldığımız müsabakaya ilgili kurumdan ve il mülki idare amirlerinden destek alamadık. Müsabakaya katılmak üzere gideceğimiz araçların yakıtının bir kısmını Hakkari Üniversitesi desteği ile karşılarken, diğer kısmının parasını  cebimizden karşıladık.” dedi.

"Çocuklarımıza, gençlerimize öncü olmaya devam edeceğiz"

Hakkari’yi daha iyi temsil edebilmek için çok çalışacaklarını belirten Tansu, amaçlarının milli takıma sporcu kazandırmak olduğunu kaydetti. Tansu, “Türkiye Şampiyonası’na katılmakla ne kadar doğru yaptığımızın farkındayız. Bu ideal ile sporcularımızı milli takım kadrosunda görmek ve uluslararası müsabakalarda Hakkari’yi ve Türkiye’yi temsil edecek gençlerimizin hayatlarına dokunduğumuzun mutluluğunu yaşayacağız. Lakin spor ve sanat siyaset üstü olgulardır. Bizler gençlerimize spor alanında vizyon kazandırmaya, Hakkari çocukları ve gençlerini spor ile öne çıkaracak ve hayatlarına rafting ile katma değer sağlayacaklarına öncü olmaya devam edeceğiz. Bu şampiyonaya ve önceki müsabakalarda desteklerini esirgemeyen Hakkari Üniversitesi Rektörü kıymetli hocamız Sayın Prof. Dr. Ömer Pakiş hocamıza, Öğrt. Gör.Hikmet Yaşar hocamıza ve İş adamı Sayın Nevzat Kazak’a şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni şampiyonlar ve milli sporcular sizlerin desteği ile yetişecektir.” dedi  

b-(2).jpg

b-(1).jpg

b-(5).jpg

Editör: Haber Merkezi