Arminaz Düğün salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması ile başladı.
Salıcı ve beraberindekiler partisine üye olanların rozetlerini taktı.
Hakkari’de CHP’ye bin yeni kişinin yeni üye olduğu öğrenildi.
 
Açılış konuşmasını yapan CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, kentin sorunlarını dile getirerek partililere teşekkür etti.
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ise Hakkari’de üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, şunları ifade etti.
‘’Türkiye’de çatışmalı ortamın sona erdirilmesini sağlamamız, terörü bitirmemiz gerekiyor. Köyüne dönmek isteyen yurttaşlarımızın da tamamının köyüne dönmesine sağlamamız gerekiyor” dedi.
 Yeni bir düzen kuracaklarını belirten Salıcı  “Türkiye’yi düze çıkarmak, normalleştirmek, zenginleştirmek için verdiğimiz bu mücadeleyi, insan haklarına saygılı demokratik bir düzen inşa edeceğimiz, hiç kimseyi dilinden, dininden, inancından, kökeninden dolayı ayrıştırmayacağımız bir düzeni kuracağız” diye açıkladı.
Salıcı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.
‘’ AKP iktidarının halkın iradesine saygı duymadığını ifade ederek, “İnsanca ve hakça bir düzen kurmak kayyumların olmaması demek. Vatandaşın verdiği oyun sandıktan aynen çıkması. Millet iradesinin aynen yansıması demek. Bizim İstanbul’da 31 Mart’ta kazandığımız seçimi 6 Mayıs’ta iptal eden ve tekrar seçime gitmek zorunda kaldığımız düzenin ortadan kalkması demek. Vatandaş belediye başkanını seçmesine rağmen ona mazbata verilmeyip, yerine kayyum atanması demek” diye konuştu.
Salıcı, Türkiye’deki ekonomik krizden Hakkari’nin de etkilendiğini şöyle anlattı:
“Mazotun alınamaz olduğu, gübrenin fahiş fiyatla satıldığı, topraklarımızın ekilemediği, bir yandan da insanlarımız gıdaya erişmekte sorun yaşadığı bir Türkiye’ni olması demek. Gelirken başkanımızla konuştum, ‘Hakkari’de etin kilosu 120 lira. Biz eskiden dışarıdan almazdık. Herkes kendi etini, peynirini üretirdi’ dedi. Hayvancılık yapılabilen bir ilimizde dahi etin kilosu 120 liralara geldi.”
“Biz hakça bir düzeni kurmakta kararlıyız. Altılı masa ile beraber kuracağız” diyen Salıcı, altılı masanın Türkiye’nin kötü gidişatına dur diyeceğini ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile Türkiye’nin geleceği altılı masada” diye vurguladı.
“TORUN TORBA SAHİBİ OLDU, ONLARLA VAKİT GEÇİRMESİ GEREKİYOR”
Salıcı, altılı masanın belirlediği kişinin Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağını dile getirerek, “Tayyip Bey yoruldu, dinlenmeye ihtiyacı var. Torun torba sahibi oldu, onlarla vakit geçirmeye ihtiyacı var. Tayyip Beyin yanındaki zevat da Türkiye’yi aşağıya doğru çekiyor, onların da emekli olmaya ihtiyacı var” diye konuştu.
Salıcı, Hakkari’nin sınırda bir il olduğunu ve sınır ticaretinin güçlendirilmesine ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “Sınır ticaretinin önünü açacak düzenlemeleri yapacağız. Van için de, Hakkari için de” dedi.
“TERÖRÜ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”
Salıcı, güvenlik gerekçesiyle boşaltılan köyler olduğunu da aktararak, “Türkiye’de çatışmalı ortamın sona erdirilmesini sağlamamız, terörü bitirmemiz gerekiyor. Köyüne dönmek isteyen yurttaşlarımızın da tamamının köyüne dönmesine sağlamamız gerekiyor” diye vurguladı.
Salıcı, hakça bir düzen kuracaklarını da açıklayarak, şunları söyledi:
Beşli Çetenin mensupları devletin kesesinden döviz üzerinden her ay gelir elde edenler bu düzenin değişmesini istemiyor. Kredili Kur Korumalı Mevduatla beraber hiç çalışmadan bankadaki parayı dövize endeksli alan rantiye sınıfı bu düzenin değişmesini ister mi? İstemez. Beş, 10 maaş alan danışmanlar bu düzen değişsin isterler mi? Hakça düzen isterler mi? İstemezler çünkü onlar maaşlarını kaybedecekler. Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen, Edirne’de alışveriş yapan, kendi parası Türk lirasından değerli hale geldiği için Bulgaristan vatandaşı bu düzenin değişmesini ister mi? İstemez. Sen kendi ülkende sıkıntı çekerken, Suriye’den sığınmacı olarak gelip, ülkenin nüfusunun onda birini oluşturan Suriyeli bu düzenin değişmesini ister mi? İstemez.
Biz bu ülkenin vatandaşı olan bütün yurttaşlarımızla beraber bu düzenin taraftarıyız. Bu düzenin değişmesi sizin, bizim çıkarımıza, bu ülkenin geleceği için.”
Salıcı, altılı masada her partinin ortak notları ortaya çıkardıklarını kaydederek, Biz Saadet Partili kardeşlerimizi CHP’lileştirmeye çalışmıyoruz. İYİ Partili arkadaşlarımızı CHP’lileştirmeye çalışmıyor. Farklı partileriz ama kıymetli olan şey ortaklıklarımız bulmak. Ayrışmak istersek kolay ama zor olan ortaklıklarımızı ortaya çıkarmak” dedi.
“AHA GELDİK SINIRA, DAHA NEREYE GİTMEMİZİ İSTİYORSUNUZ”
Salıcı, Türkiye’nin her yerine gittiklerini ifade ederek, “Bize bir zamanlar Tayyip Bey ‘Doğuya gidemiyorsunuz’ diyordu. Tayyip Bey daha nereye gitmemizi istiyorsunuz, aha geldik sınıra. Daha söyleyin nereye gitmemizi istiyorsunuz, oraya da gidelim” diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.
Salıcı, seçime hazır olduklarını açıklayarak, “İster zamanında, ister baskın, ister erken yapsınlar. Biz sandıkların hepsine sahip çıkacağız. Sandığa giren oy neyse onun çıkması için, adalet, şeffaflık için elimizden geleni yapacağız. Tayyip Beyi emekli etmeye var mısınız? Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kendine çeki düzen vermesi için muhalefet olmaya göndereceğiz, o da şanlı bir görev” dedi.
Yeni üye katılımı ve rozet töreninden sonra Salıcı ve beraberindekiler kent merkezinden esnafları dolaşarak vatandaşla sohbet etti.
Daha sonra heyet HATSO’yu, Hakkari Şoförler Ve Otomobilciler Odasını, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ve diğer stkları ziyaret etti.
Heyetin temasların ardından Hakkari’den ayrıldı.

Toplantıya İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Cihangir İslam, 23. Dönem Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Parti Meclisi Üyeleri Devrim Barış Çelik, Nevaf Bilek, Aylin Yaman, Hasan Efe Uyar, Gizem Özcan, Semra Dinçer, Ayça Taşkent ve Genel Başkan Danışmanı Veli Özdemir ,İYİ Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz , CHP ilçe başkanları ve parti yönetimi katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi