HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ve şuan İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Çankırı’dan Hakkari’ye gelen 37 öğrenci ve görevli öğretmenleri Vali İdris Akbıyık’ı ziyaret etti. 

Öğrenciler ile bir araya gelen Vali Akbıyık, onlarla yakından ilgilendi. Onlarla bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, Hakkari’de yaşadıkları güzel anılarını ailelerine, arkadaşlarına ve çevrelerine anlatmaları ve tanıtmalarını istedi. Ziyarette Çankırılı öğrenciler Vali İdris Akbıyık'a “Biz Anadoluyuz Projesi”nin simgesi olan bir adet cam plaket takdim etti.

Öğrencileri kentte misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Vali İdris Akbıyık, "Sizleri Hakkari’de misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. İçişleri Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız koordinesinde yürütülen bu proje çocuklarımızın farklı bölgeleri görmesi ve farklı kültürleri tanıması açısından büyük fayda sağlamaktadır. Sizler 4 gün boyunca ilimizin eşsiz doğa güzelliklerini, tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı yakaladınız. Bizlerde Hakkari’den öğrencileri Türkiye’nin çeşitli kentlerine gönderiyoruz.  Genel anlamda bölgeleri tanıma, oradakilerle tanışma, kültürlerini öğrenme, folkloru, müziği, farklı bölgelerdeki coğrafyayı tanımak için güzel bir proje."

Öğrencilere kente başlattıkları “Bir kitap bir insan projesi” hakkında bilgi veren Vali Akbıyık, öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Vali Akbıyık, “Hakkari Valisi olarak tanıdığımız, tanıştığımız her çocuğa kitap veriyoruz. Herkes bir kitap okuyacak ve bir kişiye de kitap okutacak. Projemizin özeti “İnsan kitap kadar, kitap insan kadar değerlidir.” Sizlerde bol bol kitap okuyun ve okutun.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Akbıyık, öğrencilere kitap hediye ederek günün anısına misafirlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hakkari’de dört gün misafir olan öğrenciler, kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, turistik, yaylarları ve inanç değerlerinin olduğu mekanları gezerek kenti tanıma fırsatı buldu.

dsc_3302.jpg

dsc_3310.jpg

_dsc1525.jpg

_dsc1532.jpg

dsc_3314.jpg

dsc_3354.jpg

Editör: Haber Merkezi