HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Hakkâri bir ucundan diğer ucuna servisler ile bağlanırken, şehir içinde mekik dokuyan özel halk otobüsleri nedense Karşıyaka Mahallesine uğramıyor. Defalarca ulaşım hizmetinden yararlanmak için müracaat ettiklerini ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerin taleplerini göz ardı etmemelerini istedi.

Hakkâri’nin birçok mahallesi ile aynı nüfusa sahip olan Karşıyaka Mahallesine şehir içi dolmuşları uğramıyor. Nüfusunun kalabalık olmasına ve öğrenci sayısının fazla olmasına rağmen Karşıyaka mahallesine şehir içi servislerinin uğramamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Yaklaşık 200 hanenin bulunduğu, binlerce kişinin yaşadığı ve çoğunluğunu öğrenci, yaşlıların oluşturduğu Karşıyaka Mahallesi şehir içi servis taleplerini yineledi.

Mahalle sakinleri olarak taleplerini devamlı gerekli mercilere ilettiklerini vatandaşlar, Resmi olarak birkaç defa başvurmalarına rağmen taleplerinin karşılıksız bırakıldığını ifade etti. Ramazan Ayında çarşı merkezine kadar yürümek zorunda kaldıklarını kaydederek, saat başı olmazsa bile sabah, öğlen ve akşam saatlerinde çıkarılacak olası bir servisin mahalleliyi ulaşım çilesinden kurtaracağını belirttiler.

Mahalleliler,  "Hakkâri’nin hemen hemen bütün mahallelerinde ulaşım hizmeti verilmesine rağmen bizler Karşıyaka Mahallesi sakinleri olarak bu haktan yararlanamıyoruz. Mahallemizde okul yok. Bu sebepten dolayı eğitim sezonu boyunca çocuklarımız taşımalı eğitim ile başka okullarda eğitimlerine devam ediyor. Mahallemize ulaşım hizmeti verilmediği için yaklaşık 3 kilometrelik yolu yürüyerek merkeze gelmeye çalışıyoruz. Şu sıcak yaz günleri ve Ramazan Ayında yetkililerin sesime kulak vermelerini ve bizi bu ulaşım sorunundan kurtarmalarını istiyoruz. Hakkâri Belediyesinden gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.  

Burada şehir içi minibüsleri sadece Yüksek Okula kadar geliyor. Bu mahalleye hiçbir otobüs çıkmıyor. Vatandaşlar hastaneye gitse bile Merzan Mahallesi Katramas Köprüsüne iniyor.  Mahalle sakinleri olarak bu yolu dinlene dinlene evimize kadar çıkıyoruz.  Bu mahallede oturan yaşlı insanlar var. Şehir içi servisinin gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

Şehir içi servislerinin uğramadığı Karşıyaka Mahallesi sakinleri bu işten en kazançlı taksicilerin çıktığına dikkat çektiler. Mahallede yaşayan vatandaşlar, "Ağır eşyamız olduğunda taksi çağırmak zorunda kalıyoruz ve bu bizim için çok fazla masraf oluyor. Bu durumun bir an önce düzelmesini istiyoruz. Yazın toz dumandan kışın ise çamurlu olan mahalle yolarında yayan gelip gitmek zorunda kalıyoruz. 

Mahallemizden saat başı servis geçmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizde bu şehrin vatandaşıyız. Ulaşım hizmetlerinden yararlanmak bizimde hakkımız. Gideceğimiz yere saatler öncesinden çıkmak yerine kısa sürede varmayı kim istemez" diyerek sitem ettiler.

 

Editör: Haber Merkezi