HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ - 

Hakkari Belediyesi tarafından “ 2017 Yılı Dönüşüm Programı” kapsamında başlatılan; İçme Suyu Projesi, Kanalizasyon Projesi, ve Drenaj Hattı Projesi, Asfalt Projesi, Prestij Cadde Uygulama Projesi, Dere Islah ve Park Proje çalışmalarının bir kısım bir biterken, geriye kalan projelerinde en yakın zamanda hayata geçirileceği kaydedildi.

Kentin beklide en büyük sorunu olan yol, ulaşım sorunu İlkbahar aylarında başlatılan çalışmalar sonucu bitirilme aşamasına gelirken, asfalt dökülen yollarda sürücüler pürüzsüz zeminde araç sürmenin keyfini çıkarıyor. 

Yol yapım çalışmalarının durmaksızın ve hummalı bir şekilde devam ettiği şehirde, yapımı biten yollarda, yayalarında daha kolay ulaşım sağlayabilmeleri için kaldırım yapım çalışması başlatıldı.

Hakkari – Van bulvarında bulunan Medeni Sancar Kavşağından başlayan çalışmalar, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Çevre Yolu Caddesi ve Devlet Hastanesi önüne kadar alt yapısı hazırlanmış bir şekilde büyük bir gayret ve özveri ile devam ediyor.

Beş ay öncesine kadar sokak ve caddelerin tozdan geçilmediği kentte, sürücüler Hakkari Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu bozuk yollardaki kasis ve köstebek yuvasını andıran çukurlardan kurtulurken, yayalar ise toza maruz kalmadan temiz havada rahat bir şekilde yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyor.

Editör: Haber Merkezi