Hakkari Belediye Başkanı Karaman tutuklandı

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki gün önce gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki sorgunun ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Karaman "silahlı terör örgütüne olmak" suçundan tutuklandı. 

hdp_li_hakkari_belediye_baskani_karaman_tutuklandi_h385831_1a19e.jpg

HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı ve meclis üyesi tutuklandı

Gözaltına alınan HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar ve Belediye Meclis Üyesi İrfan Sarı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı.  Savcılıktaki sorgu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Yaşar, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", Sarı da "silahlı terör örgütüne olmak" suçundan tutuklandı.  

HDP Hakkari İl Başkanı Kaya'ya hapis cezası

HDP Hakkari İl Başkanı Sinan Kaya ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 10 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar davanın duruşmasında tutuksuz sanık Kaya, avukatı ile hazır bulundu. Kaya, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini talep etti.  Avukatın savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, sanık Kaya'yı "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 10 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Editör: Haber Merkezi