Bir yandan siyaset ile uğraşan bir yandan da vatandaşın sorunlarına çözüm bulmaya çalışan Ak Parti Hakkari İl Başkanı A. Mütalip Özbek salça işine de el attı.

Pandemi sürecinde kendi ihtiyacı için ürettiği domates salçasının çevresindekiler tarafından beğenilmesi ile harekete geçtiğini anlatan Başkan Özbek, üretim noktasında farkındalık oluşturmak için ‘Ev Üretimi Salça’ projesi geliştirdiklerini söyledi.

Yeni Mahallede Naci Erik isimli vatandaşa ait evin bahçesini mini bir salça üretim atölyesine dönüştüren Özbek, burada taş ocaklar üzerine kurulan kazanlara doldurduğu domateslerden organik salça üretimi yapıyor.

Mahalledeki 6 kadının desteği ile çalışmalara devam ettiklerini belirten Özbek, Tarım Bakanlığı ve DAKA’ya sunacakları bir proje ile Hakkari’de salça fabrikası kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Özbek, “İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Cemal Özkan görüştüm. Bu işi geliştirmek istiyorum dedim. Bu işi şuanda organik olarak yapıyoruz. Organik salça üretmeyi düşünüyoruz. Bahçelerden aldığımız ürünü burada değerlendirip, birkaç aileye istihdam sağlayarak vatandaşın da ürününü tarladan satın almak istedik. Bu işin ilk ayağını buradan başlatmak istiyorum. İleride bölgede yetişen domatesleri salçaya dönüştürmek için ileride bir fabrika yapmayı planlıyoruz. Tarım ve Teknoloji Bakanlığı ile DAKA gibi kuruluşlar ile beraber çalışıp bunu biraz büyütmek istiyoruz” dedi.

İnsanların üretime teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Özbek, amaçlarının farkındalık yaratmak ve bir şeylerin önünü  açmak olduğunu dile getirdi.

Özbek bu projeye destekleyen ve emek veren herkese teşekkür etti.

Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan ise Başkan Özbek’in girişimleri ile Hakkari’de yerel tohumlar ile üretilen domateslerin salçaya dönüştürülmesinin çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

‘Büyük işler böyle küçük adımlarla başlar’ diyen Müdür Özkan, kurum olarak bu projeye destek vereceklerini kurumda görevli gıda ve ziraat mühendisleri ile hijyen denetimi yaptıklarını belirtti.

1.jpg

 

 

5.jpg

6.jpg

 

4.jpg

whatsapp-image-2022-09-12-at-22-38-30.jpeg

whatsapp-image-2022-09-13-at-09-41-13.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi