HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ - 

CHP'li Karahanlı mesajında,"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek kurduğu partimizin, kuruluşunun 94. yılı yaşamanın büyük bir gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte, yurttaşlarımızın medeni ve sosyal haklara kavuşmasının, demokratikleşmenin sağlanması, ilerlemesi ve sürekli hale gelmesinin, çok partili hayata geçişin ve devamında da Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinin en büyük öncüsü ve sağlayıcısıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasının en büyük teminatıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman ezilenin, hakkı yenenin, mazlumun yanında yer alırken; yolsuzluğun ve sömürünün karşısında da dimdik yer almıştır.

Ülkemizin demokratikleşmesinin tüm adımlarında da Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Cumhuriyetin kurulup, egemenliğin tek bir kişiden alınarak halkın kendisine verilmesi sağlandıktan sonra, bu kez de iktidarın halk tarafından denetiminin ve değişimin sağlanması için çok partili hayata geçişi de yine partimizin mücadelesi ile olmuştur.

Yurttaşlarımızın özgürlük ve eşitliğe kavuşması için mücadele eden Ulu Önder’in en önemli anahtarı olan partimiz, bugün de kuruluş felsefesinin gereği olarak hak, hukuk ve adalet mücadelesini korkmadan, yılmadan, sinmeden devam ettirmektedir.

Cumhuriyetin kurucusu olan partimiz; geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasinin, laikliğin, bağımsızlığın, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal devletin, emeğin, adaletin, yılmaz güvencesi olmaya devam etmektedir ve ilelebet de devam edecektir.

Partimizin kuruluşunun 94. yıldönümü vesilesiyle; kurucu Genel Başkanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ondan sonra genel başkanlık görevlerimizi yerine getiren, İsmet İnönü,

Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’na; partimizin kademelerinde görev alan partililerimize, çocuğunun atamasını yapmazlar diye korkmayıp partimize üye olan ve her daim demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealiyle yaşayan, mücadele eden ve partimize emek veren herkese saygılarımızı, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!-! denildi.

Editör: Haber Merkezi